Savić: Ponovili smo slabosti

Nacionalni sport - Petak 18.07.2014 - 08:35

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić čestitao je Mađarskoj pobedu nakon meča 3. kola na Evropskom prvenstvu.

Srbija poražena od Mađarske Srbija poražena od Mađarske

Srbija je pretrpela prvi poraz na turniru rezultatom 8:6.

Sa selektorom Savićem složili su se Filip Filipović i Živko Gocić, uz konstataciju da je napad našeg tima bio veoma loš.

- Potpuno zaslužen trijumf Mađarske. Ponovili smo neke slabosti i to nam se osvetilo.Ni napad nije bio na nivou uz nekoliko katastrofalnih grešaka u odbrani. Ostaje nam da to popravimo, da učinimo sve da se vratimo na željeni nivo. Mnogo moramo da popravimo u igri, sada nam predstoje još bitniji mečevi - rekao je Savić.

Filip Filipović je dodao:

- Ne može da se dobije kada se ovoliko puta promaši. Stvarali smo neke prilike ali šutirali i iz neizradjenih akcija, bili brzopleti. Ovo je sportski šamar koji ne treba tragično da se shvati. Nismo mogli da repriziramo Dubai, da dobijemo odmah u prve dve četvrtine to je bilo nemoguće. Ostaje nam da se skupimo i odigramo naredne dve utakmice kako treba, da uklonimo nervozu koja je bila večeras izražena. Možda je i bolje ovako. Nisam nezadovoljan možda je ovo stiglo u pravom trenutku. Nije tragedija i ne treba da paničimo - kazao je Filipović.

Živko Gocić istakao je da je i isključenje Prlainovića uticalo na ishod.

- Zasluđen trijumf Mađara, bili su bolji. Bili smo stegnuti za ovakvu utakmicu. Odlični su bili sa igračem manje. Deker je sjajno branio, sprečio nas da ostvarimo bolji rezultat. Ovo je bila bitna utakmica ali ne odlučujuća. Imamo još dve utakmice imamo i sa pobedom ulazimo u borbu za medalju a to je naš cilj. Čestitam Madjarima. Bili smo oslabljeni posle isključenja Prlainovića jednog od najboljih na svetu. To ne umanjuje pobedu rivala. Dižemo glavu i idemo dalje - kazao je Gocić.

Srbija u Grupi B sada zauzima treće mesto sa šest bodova, jedan manje od Hrvatske s kojom se sastaje u subotu od 19.00.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: