Sedmi poraz Partizana

Nacionalni sport - Nedelja 21.12.2014 - 22:56

Košarkaši Partizana izgubili su od Budućnosti u Pioniru sa 72:61 u 13. kolu ABA lige i sada imaju skor od šest pobeda i sedam poraza.

Starsport Starsport

Podgoričani su sve vreme kontrolisali igru i rezultat, već u prvom poluvremenu stvorili su dvocifrenu prednost, tokom treće četvrtine imali su i 17 poena viška, pa su zasluženo stigli do 11. trijumfa u regionalnom takmičenju.

Najviše zahvaljujući Milosavljeviću, Mačvanu i Andriću, Partizan je uspeo da se približi na pet poena zaostatka na šest minuta do kraja.

Međutim, tada su odgovornost preuzeli Rejnolds i Šehović, ponovo su doneli dvocifreni višak svom timu – usledila je nesportska greška Pavlovića, nešto kasnije i tehnička Velimiru Gašiću, pa je Budućnost do kraja rutinski slavila.

Partizan, koji je na ovom meču igrao bez povređenih Murića i Gagića, predvodio je Dragan Milosavljević sa 14 poena (4-9 iz igre), Milan Mačvan upisao je 12 poena (3-9 iz igre), 7 skokova i 3 asistencije, a Milenko Tepić dodao je 11 poena (5-15 iz igre), 6 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.

Mihajlo Andrić ubacio je 10 poena, a svoj dan nije imao Aleksandar Pavlović – dao je 8 poena, uz šut iz igre 3-14, 2 skoka, asistenciju i 5 izgubljenih lopti.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Suad Šehović sa 18 poena (5-10 za tri), on je imao i 15 skokova, a Džej-Ar Rejnolds postigao je 14 poena (3-8 iz igre), uz nekoliko važnih koševa u poslednjoj četvrtini.

Darko Planinić, koji je zbog problema sa faulovima na terenu proveo samo 18 minuta, zabeležio je 14 poena (6-7 iz igre) i 7 skokova, a Čedomir Vitkovac ubacio je 10 poena.

U sledećem kolu Partizan već u utorak igra sa Solnokom u Pioniru, a Budućnost u sredu gostuje Metalcu u Valjevu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: