Šesti trijumf Partizana u nizu

Nacionalni sport - Nedelja 25.01.2015 - 00:04

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu 74:65 (21:13, 17.15, 19:21, 17:16) u rasprodanom Pioniru i zadržali četvrto mesto u ABA ligi posle 19. kola.

StarSport StarSport

Crno-beli su rano stekli desetak poena prednosti i do završnice održavali vođstvo. Igokea je smanjila na koša zaostatka u finišu, ali jako odbranom Partizan prelama meč.

Dragan Milosavljević i Milan Mačvan su sa po 13 poena bili najefikasniji u redovima crno-belih, dok je Mihajlo Andrić dodao 12 u šestoj uzastopnoj pobedi.

Igokeu je sa 18 poena predvodio Marko Čakarević uz 6 skokova i 5 izgubljenih lopti, dok je dva poena manje uz 7 skokova imao Bunić.

Partizan je već posle pet minuta imao desetak poena prednosti, ravnomernom raspodelom poena i solidnom odbranom crno-beli su to vođstvo održavali tokom većeg dela meča.

Igokea bi povremeno smanjila na 4-6 poena razlike, ali su domaći na to uvek odgovarali mini serijom kojom bi vraćali razliku na plus 10.

Serija promašaja Partizana na startu poslednjeg perioda donela je Igokei poratak u meč, Čakarević i Bunić su pogađali za koš zaostatka, ali crno-beli trojkom Murića i jakom odbranom na tri vezana napada rivala opet "beže" na ovaj put nedostižnih deset poena prednosti.

Partizan ima 12 pobeda na četvrtom mestu, jednu manje od trećeplasirane Cedevite, a dve više od glavnog konkurenta za plasman u plej-of Union Olimpije.

U sledećem kolu crno-beli gostuju MZT-z u Skoplju, dok Igokea dočekuje Metalac.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: