Simonović: Sad ide Cunami!

Nacionalni sport - Četvrtak 08.12.2016 - 07:58

Crveno-beli u završnici godine ulaze u seriju pakleno teških utakmica, a prvi rival je vicešampion Evrope - Fenerbahče

Simonović nikada nije voleo da igra protiv Litvanaca; FOTO: kkcrvenazvezda.rs Simonović nikada nije voleo da igra protiv Litvanaca; FOTO: kkcrvenazvezda.rs

Šta je bilo dosad – bilo je. Da je neko navijačima Crvene zvezde pred početak sezone ponudio da njihov tim nakon 10 odigranih kola u Evroligi ima skor od četiri pobede i šest poraza, verovatno bi ga oberučke prihvatili.

Ipak, ako se zna da je većina od tih šest poraza zabeležena nakon ujednačenih borbi na parketu, onda ostaje i određeni žal za još boljim učinkom.

Ipak, sreća se negde osmehnula, a nagde okrenula leđa ekipi Dejana Radonjića.

Iako u elitnom takmičenju nema slabih timova, niti unapred izvesnih utakmica, poslednjih pet mečeva u godini staviće igrače srpskog šampiona na neverovatna iskušenja, jer slede okršaji sa timovima iz elitnog ranga evropske košarke.

Prvi među njima je Fenerbahče, sa kojim će Radonjićev tim odmeriti snage večeras od 18.45 (TV Sportklub 1), a onda slede obračuni sa Makabijem, Olimpijakosom, Real Madridom i Žalgirisom.

„Sad ide Cunami. Biće mnogo teško, ne znam. Zato smo se mi nadali tom Žalgirisu, da odigramo, a oni su baš sad ušli u formu, sjajno igraju.

To nije slučajno, jer stvarno imaju dobre igrače. Oni svi žive za košarku. Nikad nisam voleo da igram protiv Litvanaca, što sa reprezentacijom, što sa Zvezdom.

Žilavi su, čvrsti, šutiraju, nezgodni su, slični su kao mi, stim što smo mi malo talentovaniji.

Trudićemo se, sad ide Fenerbahče, pa Makabi. Teško je nama, ali teško je i njima. Ne što igraju protiv nas, već je takav ritam. Zašto ne bi moglo da se dogodi neko iznenađenje?

Imamo šanse, imamo kvalitet. Samo da budemo zdravi i mogli bismo da iznenadimo neku od tih velikih ekipa“, rekao je najbolji igrač Crvene zvezde Marko Simonović za MOZZART Sport.

Protivnici jesu veliki, ali se čini da se daleko više plaše Crvene zvezde nego ona njih. To se uostalom može videti i po izjavama trenera i igrača svih timova iz kola u kolo.

„Poštuju nas. To je onaj sistem igre koji se pravi godinama, koji je izgradio Dejan Radonjić, i protivnici to znaju.

Znaju za našu halu, navijače, energiju i odbranu koju igramo. Neće im biti lako“.

Glavni adut Crvene zvezde jeste to što je ekipa dugo na okupu. Kompletan tim je svestan svog kvaliteta, kao i kvaliteta svakog svog saigrača. Sistem koji se uigrava u poslednje tri godine i te kako daje rezultata.

„Kod nas je to - to. Zna se ko šta radi. I nema potrebe sada da izmišljamo, da neko proba da uradi što nije radio.

Košarka je lep sport kada igru svedete na minimum i na ono najjednostavnije, da radite ono što najbolje znate. Ako dobro šutiraš – šutiraj, ako dobro driblaš – driblaj.

I da sakriješ manu, da protivnik ne vidi to i da uvedeš sebe u problem. Mi smo godinama zajedno. Poznajemo se dobro, znamo šta ko može i osetimo kada nekoga krene. Odmah ide lopta na njega i pusti ga dok ide, kad ne ide, idemo na nekog drugog.

Dosta ekipa u Evropi su legije stranaca, igrači gledaju malo da pokriju i sebe. Toga kod nas nema“, jasan je Simonović.
 

Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: