Sjajna igra Srbije za prvu pobedu

Nacionalni sport - Utorak 02.09.2014 - 18:36

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu nad Svetskom prvenstvu u Poljskoj, savladala je Argentinu 3-1 (25:17, 20:25, 25:21, 25:21).

ossrb.org ossrb.org

I pored dosta grešaka u igri, naš tim je dobio prvi set sa ubedljivih 25:17. U narednom setu Argentinci su od starta vodili te sa 25:20 izjednačili u setovima.

To nije omelo "orlove", u nastavku meča poduži nivo igre te ne dozvoljavaju rivalu nijednu šansu da se ponadaju pobedi. Drugi set furioznom igrom stižu do 25:21, a u istom ritmu dolaze i do 25:21 za meč.

Iako pod velikim pritiskom zbog teškog poraza na startu SP, naši odbojkaši odlično otvaraju meč, prevazilaze loše trenutke te prvi stužu do seta. Usledila je egal borba u drugom gde Argentinci odličnim servisom u finišu uspevaju da izjednače, i tu staju.

"Orlovi" ulaze u sjajan ritam, sjajno serviraju, odlično reaguju na prijemu, a pre svega savršeno kombinuju na mreži i skoro bez greške nadmudruju blokove Argentinaca.

Tako su u trećem setu imali devet poena prednosti nakon čega se opuštaju i dozvoljavaju rivalu da se primakne, ali na vreme se bude i dobijaju set. Time su bukvalno prelomili meč jer već na startu četvrtog stiču šest poena prednosti i do kraja rutinski održavaju vođstvo za važnu pobedu.

Srbija u četvrtak igraju sa Australijom (16:30), u subotu sa Venecuelom (16:30), a u poslednjem kolu sa Kamerunom u nedelju (20:15).
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: