Škuletić prodat, titula na kocki

Nacionalni sport - Četvrtak 12.02.2015 - 15:43

FK Partizan potvrdio je da je napadač Petar Škuletić prodat moskovskoj Lokomotivi za četiri miliona evra.

StarSport StarSport

Ono što se spekulisalo od srede uveče potvrđeno je predstavnicima medija u četvrtak popodne na stadionu u Humskoj.

Za ovaj transfer glasalo je devet od 12 članova Upravnog odbora, protiv prodaje najboljeg strelca tima bili su samo Ljubiša Tumbaković, Dragan Bjelogrlić i Nenad Janković (Nele Karajlić).

Član upravnog odbora Milorad Vučelić je istakao da je klub morao da prihvati neočekivanu ponudu Lokomotive jer je u teškoj finansijskoj situaciji.

- Znate da smo odbili ponudu Lila od 2,3 miliona evra. U međuvremenu su se čekale ponude iz Kine, Nemačke i Sportinga, ali nijedna nije bila konkretna. Prva takva bila je od Lokomotive u vrednosti od četiri miliona evra i taj novac će biti uplaćen odmah, a ne u ratama.

Nismo očekivali ovakvu ponudu, bilo nam je teško da odlučimo. Svesni smo da smo ovim potezom stavili titulu na kocku i da je rizik veliki, ali se u međuvremenu promenio splet okolnosti i nismo hteli da sputavamo Škuletića da reši svoju egzistenciju - istakao je Vučelić.

Vučelić je ipak rekao da neće samo uprava biti odgovorna u slučaju da Partizan ne sačuva prednost od šest bodova i osvoji titulu.

- Uprava je, naravno, na udaru, ali i trener. Pa, ne mislite valjda da će uprava da igra i daje golove. Ne može stalno uprava da bude alibi za trenera i igrače. Zna se ko igra fudbal. Znamo da je odlazak Lazovića i Škuletića nenadoknadiv. Probaćemo da bar malo nadomestimo njihov odlazak.

Teško je bilo odoleti ponudi, a i mi ne bismo želeli da imamo nezadovoljnog igrača - dadao je čelnik Partizana, koji je istakao da mu Tumbaković nije najavio odlazak zbog neslaganja sa upravom, pre svega generalnim direktorom Milošem Vazurom.

Škuletić je u četvrtak ujutru stigao u Beograd i u pratnji menadžera Radojice Božovića boravio na stadionu popodne, a do kraja dana bi trebalo da bude na putu za Moskvu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: