SL: Srbija silno u odbranu titule

Nacionalni sport - Utorak 18.11.2014 - 21:35

Vaterpolisti Srbije pobedili su Španiju rezultatom 9:1 u niškom "Čairu" u prvom kolu Svetske lige.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Po dva gola u našem timu postigli su Mandić, Rađen i Prlainović, dok su se po jednom u strelce upisali Duško Pijetlović, Ćuk i Filipović.

Na drugoj strani, jedini pogodak postigao je Malarah.

Srbija je odigrala odličnu utakmicu na bazenu u Nišu, a meč je bio rešen već posle prvih osam minuta, kada je rezultat bio 5:1. Usledile su dve četvrtine bez golova ni na jednoj strani, da bi 'Delfini' pojačali ritam u poslednjem periodu i kompletirali ubedljivi trijumf.

Na taj način, izabranici Dejana Savića su na sjajan način započeli odbranu titule u Svetskoj ligi, u kojoj im je ove godine cilj nova titula i direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Utakmica u Nišu bila je prva koju je naša reprezentacija odigrala po novim pravilima, pošto je bazen bio kraći za pet metara u odnosu na ranije.

Pre početka utakmice, Živku Gociću i Slobodanu Nikiću uručeni su pokloni za 300. odigranu utakmicu, a Dušku Pijetloviću za 200. meč u reprezentaciji.

Naredni meč srpski vaterpolisti igraju 9. decembra, kada gostuju Nemačkoj. U grupi B, pored Srbije, Španije i Nemačke nalazi se i Rusija.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: