"Slučaj majice": Partizan kažnjen novčano

Nacionalni sport - Utorak 06.12.2016 - 08:23

Mesec i po dana nakon što su igrači crno-belih izašli na teren u majicama sa likom ubijenog navijača, Disciplinska komisija FSS donela odluku o kazni

Igrači prošli bez sankcija; FOTO: Marko Metlaš Igrači prošli bez sankcija; FOTO: Marko Metlaš

Partizan je igrao protiv Voždovca 15. oktobra duel Superlige na kojem su se igrači crno-belih pojavili u majicama sa likom ubijenog navijača Aleksandra Stankovića.

Niko iz kluba nije zatražio od zvaničnika takmičenja dozvolu da se to uradi, zbog čega je to okarakterisano kao prekršaj koji donosi i sankciju.

Na osnovu prijave direktora Superlige Vladimira Bulatovića odmah je pokrenut disciplinski postupak i zatražene su dodatne izjave čelnih ljudi kluba o tome ko je naredio i dostavio majice igrače.

Iako je relativno brzo najavljena kazna za Partizan i u uobičajenoj proceduri trebalo bi da bude donesena u roku od dve nedelje, Disciplinska komisija FSS "zatvorila" je "slučaj majice" gotovo dva meseca kasnije.

Odlučeno je da Partizan bude kažnjen novčano sa 300.000 dinara, dok će igrači proći bez sankcija, uključujući i Valerija Božinova, koji je naknadno izjavio da je on podelio sporne majice sa likom ubijenog vođe navijača, prenosi "Sportski žurnal".

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: