Sonja Petrović donela pobedu Srbiji!

Nacionalni sport - Četvrtak 18.06.2015 - 19:31

Košem Sonje Petrović u poslednjim sekundama meča košarkašice Srbije pobedile su Slovačku sa 76:74 u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj.

Izuzetno važan trijumf Izuzetno važan trijumf

Petrovićeva je posle prodora uspela nekako da ubaci loptu u koš od table, pa Srbija sada ima dva trijumfa uz poraz i blizu je četvrtfinala.

Srpkinje su tokom priprema za EP bile ubedljive u test meču sa Slovakinjama, slavile su 85:53 u Lionu.

Srbiju u grupi F očekuju još dueli sa Španijom (subota, 20:30h) i Litvanijom (ponedeljak, 20:30h). U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolja tima iz dve grupe.

Slovačka je vodila tokom većeg dela susreta, ali su srpske košarkašice uspele da se vrate i na kraju zabeleže izuzetno važan trijumf.

Srbija je solidno otvorila meč, ali sredinom prvog perioda ulazi u seriju od pet minuta bez koša iz igre, pa Slovakinje stiču osam poena prednosti (23:15). Sonja Petrović pokreće naš tim i vraća ga u egal, ali rivalke predvođene sjajnom Kristi Toliver opet vraćaju vođstvo, koje ovaj put neugrališe naša Amerikanka Danijel Pejdž (30:30). U finišu poluvremena Srbija se prvi put od uvodnih minuta vraća u vođstvo (33:32), ali sjajna Toliverova u poslednjoj sekundi pogađa četvrtu trojku uz dodatno slobodno bacanje, te sa 18 poena donosi Slovačkoj koš prednosti na pauzi (42:40).

Početak drugog poluvremena obeležila je čvrsta odbrana oba tima, te problemi u napadu. Igralo se koš za koš, a Srbija pet minuta pre kraja četvrtine uspeva da preokrene u svoju korist, Pejdžova pogađa za 48:46. Četvrtu deonicu obeležila je velika borba, a Srbija je 19 sekundi pre kraja trojkom Jovanovićeve stigla do 74:72. Žirkova je izjednačila sa linije za slobodna bacanja, pre nego što je Jovanovićeva na već opisan način donela trijumf.

Petrovićeva je bila i najefikasnija u našem timu sa 15 poena, dok je odlična bila Danijel Pejdž sa poenom manje i 8 uhvaćenih lopti. Dvocifrena je još bila Jelena Milovanović koja je meč završila sa 11 poena.

Najefikasnija na susretu bila je Toliver koja je ubacila čak 23 poena uz 4 skoka i 3 asistencije, ali nije imala pravu pratnju saigračica. Jedino je raspoložena bila Žirkova sa 16 poena i 6 skokova.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: