SP: Delfini sa Italijom za finale (21h)

Nacionalni sport - Četvrtak 06.08.2015 - 09:51

Vaterpolo reprezentacija Srbije protiv Italije igra polufinalnu utakmicu svetskog prvenstva u Kazanju.

Meč sa Italijanima počinje u 21 čas.Foto:Getty Images Meč sa Italijanima počinje u 21 čas.Foto:Getty Images

Izabranici selektora Dejana Savića smatraju da će u tom važnom duelu odlučivati mentalna snaga i hladna glava.

Zvanično najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović naveo je da u meču sa Italijanima njega i saigrače čekaju "sve moguće stvari" na koje treba da ostanu imuni.

"Ovo je šampionska ekipa koja zna da igra i tako hoćemo da se ponašamo do kraja", rekao je Filipović.

Srbija se poslednji put sastala sa Italijom na šampionatu sveta 2011. u Šangaju, kada je u finalu izgubila posle produžetaka uz problematično suđenje, da bi još jedan poraz pretrpela u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Filipović je naglasio da zna kakvo izdanje pripremaju Italijani.

"Svakako moramo da iskoristimo što nemaju levorukog igrača u ekipi. Pokretljivi su, dosta strpljivi u napadu, čekaju igraca više i u tome su dobri. Moramo da budemo besprekorni, da hladnom glavom prvo pobedimo sebe. Ovde ne odlučuje samo kvalitet, već i niz drugih okolnosti. Mi smo uradili korak više u odnosu na prethodni šampionat u Barseloni, bilo bi glupo da dva puta padnemo na isti način. Idemo dalje", poručio je Filipović.

Centri Slobodan Nikić i Duško Pijetlović su sa devet golova najefikasniji igrači Srbije na turniru u Kazanju.

- Sudije tolerišu grubosti i na to moramo da budemo imuni. Bilo bi dobro da protiv Italijana efikasno otvorimo utakmicu i steknemo prednost. Pijetlović i ja ćemo morati da se borimo za dobre pozicije kako bismo omogućili našim odličnim šuterima da dodju od izražaja - rekao je Nikić.

Uroš Stevanović, prvi asistent selektora Savića, istakao je da u meč treba ući mirno, bez panike.

- Samo mirno, bez panike, šta god da se događa u bazenu. Ova ekipa ima mentalnu snagu i verujem da može da odigra bez pritiska. Ako budemo igrali našu igru, nema nam ravnih - poručio je Stevanović.

Polufinalna utakmica prvenstva sveta u Kazanju između Srbije i Italije na programu je od 21 sat, a prethodno se u prvom polufinalu od 19.30 sastaju Hrvatska i Grčka.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: