SP: Hrabre Srpkinje bez polufinala

Nacionalni sport - Petak 03.10.2014 - 18:57

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasirale u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je u dramatičnom meču poražena od Domaćina Turske.

Košarkašice Srbije bez polufinala Košarkašice Srbije bez polufinala

Srbija je poražena rezultatom 62:61 posle neizvesne završnice u kojoj je našim igračicama falilo više koncentracije i iskustva.

Turkinje će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je sa 71:55 pobedila Kinu.

Izabranice Marine Maljković krenule su veoma loše i na startu promašile mnogo šuteva, pretežno za tri poena. Ipak, vratile su se i zahvaljujući odličnom drugoj četvrtini imale prednost na poluvremenu. Ona je bila i dvocifrena sredinom trećeg dela igre, ali je tada usledio pad.

Turska se vratila trojkama i stigla do vođstva od sedam razlike. Tu prednost održavala je do samog finiša kada su Srpkinje ponovo prišle, ali bez snage da naprave potpuni preokret.

Najbolja u našem timu bila je Milica Dabović, koja je ubacila 18 poena uz tri skoka, a svojim trojkama nosila je ekipu u prvom poluvremenu. Nju je odlično ispratila Nevena Jovanović koja je pogađala u najvažnijim trenucima (16 poena i 6 skokova). Dvocifrena je bila još Jelena Milovanović koja je upisala 11 poena i pet skokova. Srbiji je definitivno falila Ana Dabović koja je bila potpuno indisponirana – samo dva poena i šut iz igre 1 od 7 za više od 22 minuta na parketu.

Tursku je nosila fenomenalna Sanders sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i neverovatnih 19 skokova. Ivegin je bila kreatorka preokreta (12 poena), dok je kapiten Jilmaz i pored očajnog procenta šuta ubacila nekoliko poena kada se meč lomio.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: