SP: "Orlići" igraju za polufinale (6.30)

Nacionalni sport - Nedelja 14.06.2015 - 08:12

Fudbaleri Srbije do 20 godina u nedelju od 6.30 po našem vremenu igraju sa SAD meč četvrtfinala Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Odbrana časti srpskog fudbala Odbrana časti srpskog fudbala

Tim Veljka Paunovića u osmini finala savladao je Mađarsku sa 2:1 posle preokreta i produžetaka, a fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država minimalnim rezultatom pobedili su Kolumbiju.

Od početka takmičenja Amerikanci su zabeležili identičan skor kao i Srbija, tri pobede i jedan poraz.

Pre početka prvenstva dve ekipe odigrale su pripremni prijateljski meč koji je Srbija dobila sa 1:0.

Ni jedna ni druga reprezentacija neće biti kompletne, jer će Srbiji nedostajati suspendovani Milan Gajić, dok selektor Amerike Tab Ramos ne može da računa na Džordana Alena i Kelina Peri-Akostu. U tim Srbije se posle odrađene suspenzije vraća Sergej Milinković-Savić, a sanirani su i stomačni problemi Mijata Gaćinovića.

Sudija susreta je Artur Soares Diaš iz Portugala, a delegat Kim Dong Dae iz Južne Koreje.

"Na ovakvom takmičenju lakih protivnika nema, naročito kada su eliminacije. Dobro poznajemo Amerikance, kao i oni nas, nema nikakvih tajni. Siguran sam da će momci još jednom pokazati kakvo lavovsko srce imaju. Protiv Mađarske tim je položio ispit zrelosti i siguran sam da smo pobedom dobili dodatnu motivaciju i snagu da istrajemo do samog kraja", rekao je selektor Srbije Veljko Paunović.

Jedan od najstandardnijih igrača u timu Amerike je i Kameron Karter-Vikers, koji nosi dres Totenhema, baš kao i srpski štoper Miloš Veljković.

„Znam da je Karter u Totenhemu, ali nismo igrali zajedno jer je on igrao za mladi tim, a ja sam bio na pozajmici u Midlsborou i Čarltonu. Ali znam da ga ja jako hvale u klubu, dve godine je mlađi od ove generacije i sigurno je jedan od najperspektivnijih igrača u selekciji Amerike. Poštujemo protivnika, znamo da imaju kvalitet, ali nikome ne priznajemo da je bolji od nas. Nećemo propustiti ovakvu priliku da se plasiramo u samu završnicu, da stignemo do polufinala. Ovakve utakmice igraju se jednom u životu i neka Srbija ponovo bude uz nas. Neće požaliti što ustaju rano“, rekao je Miloš Veljković, defanzivac Srbije, koji je osovjio zlato na U-19 Prvenstvu Evrope u Litvaniji 2013.godine.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: