SP: Ubedljiv start Srbije - 85:64

Nacionalni sport - Nedelja 31.08.2014 - 01:09

Košarkaši Srbije lako su pobedili Egipat sa 85:64 u prvom kolu A grupe Svetskog kupa u Španiji.

Starsport Starsport

Naši su ozbiljno pristupili utakmici, na poluvremenu su imali 12 poena viška, a serijom 9-0 na startu trećeg perioda definitivno su prelomili meč. Do kraja je razlika iznosila oko dvadeset poena, a selektor Đorđević je već krajem trećeg perioda iskoristio svih 12 igrača.

Iako je bilo najavljeno da će Miloš Teodosić propustiti utakmicu, on se našao na parketu i dobio preko potrebne minuta posle povrede skočnog zgloba. Igrao je i Nenad Krstić, koji je u trećoj četvrtini pao, posle čega se nije vraćao u igru, a na kolenu je držao led.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Teodosić sa 15 poena (5-7 iz igre), uz 4 skoka, ali bez asistencije. Miroslav Raduljica je za 13 minuta na parketu imao 13 poena (6-10 iz igre) i 6 skokova, a Stefan Birčević imao je 11 poena i 9 skokova.

Nikola Kalinić takođe je dao 11 poena, a Nemanja Bjelica imao je 7 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

U drugoj rundi naša reprezentacija sastaje se sa Francuskom, u nedelju takođe od 15.30.

U ostalim mečevima naše grupe od 18 sati sastaju se Francuskan i Brazil u jednom od derbija kola, a domaćin Španija ne bi trebalo da ima problema sa Iranom u meču koji počinje od 22 časa.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: