SP2018: Orlovi izbegli Albaniju

Nacionalni sport - Subota 25.07.2015 - 07:38

Organizacioni komitet Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine potvrdio je da će se reprezentacija Srbije u subotu na žrebu naći u trećem šeširu.

Kuglice u žrebu izvlačićče i golman Rajković. Foto: FIFA, logo Kuglice u žrebu izvlačićče i golman Rajković. Foto: FIFA, logo

Žreb za naredni Mundijal biće obavljen u Sankt Peterburgu, a između ostalih, kuglice će izvlačiti i golman mlade reprezentacije Srbije Predrag Rajković.

Srbija će se u trećem šeširu evropske zone naći sa Ukrajinom, Škotskom, Poljskom, Mađarskom, Švedskom, Albanijom, Severnom Irskom i Grčkom, što znači da neće moći da bude svrstana u grupu sa nekom od tih reprezentacija.

Aktuelni svetski prvak Nemačka, kao i reprezentacije Belgije, Holandije, Portugala, Rumunije, Engleske, Velsa, Španije i Hrvatske biće u prvom šeširu. U drugom će se naći Slovačka, Austrija, Italija, Švajcarska Češka, Francuska, Island, Danska i Bosnia i Hercegovina.

Četvrti šešir činiće Turska, Slovenija, Izrael, Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora i Estonija, a peti Kipar, Letonija, Jermenija, Finska, Belorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija. Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora naći će se u poslednjem, šestom šeširu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2014. godine počeće 4. septembra 2016. godine, a 52 selekcije će biti raspoređene u sedam grupa sa po šest i dve od po pet ekipa.

Pobednici grupa će se automatski kvalifikovati na Svetsko prvenstvo, dok će još četiri učesnika Mundijala iz Evrope biti poznata posle baraža u kojem će igrati osam najboljih drugoplasiranih ekipa.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević predvodiće delegaciju Srbije na žrebu kvalifikacionih grupa za Mundijal u Rusiji, a pored njega u Sankt Peterburgu će biti i selektor Radovan Ćurčić, kao i tim menadžer Aleksandar Bošković.

Na ceremoniji žreba, Rajković će izvlačiti kuglice u društvu Brazilca Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birhofa, Dijega Forlana i Samjuela Etoa, između ostalih.

Žreb za kvalfikacione grupe za Mundijal počinje u 17 časova po našem vremenu.

Svetsko prvenstvo u Rusiji, 21. po redu, biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: