Španija prejaka, Srbija na Grčku u 1/8

Nacionalni sport - Petak 05.09.2014 - 05:29

Košarkaška reprezentacija Srbije porazom od domaćina Španije okončala je grupnu fazu takmičenja na Mundobasketu.

Starsport Starsport

Ekipa Aleksandra Đorđevića je u 5. kolu A grupe poražena od Španije sa 89:73, pa prvi deo završava sa skorom 2-3.

Srbija će u osmini finala u nedelju igrati protiv selekcije Grčke koja je u derbiju B grupe pobedila Argentinu sa 79:71 i osvojila prvo mesto.

Srbija je protiv Španije odigrala iznad očekivanja, iako se pitanje pobednika praktično nijednog trenutka nije postavljalo.

Španci su od starta zaigrali izuzetno motivisano iako im ova pobeda nije značila i već u prvoj deonici stekli su dvocifrenu prednost. Naš tim je igrao u skladu sa svojim mogućnostima, a tako je i završio prvu fazu – pobede nad Iranom i Egiptom i porazi od Francuske, Brazila i Španije.

Nemanja Bjelica bio je najbolji u sastavu Srbije sa 19 poena i 10 skokova, Teodosić je dodao 10 poena i 3 skoka, a Raduljica je 13 poena i 4 skoka. Špance je predvodio Pau Gasol sa 20 poena i 4 skoka, Rubio je uz 12 poena imao 6 asistencija i 4 skoka, a Mark Gasol dodao je 11 poena i 8 skokova.

Parovi osmine finala su:

SAD – Meksiko
Slovenija – Dominikana
Litvanija – Novi Zeland
Turska – Australija
Grčka – Srbija
Brazil – Argentina
Hrvatska – Francuska
Španija - Senegal

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: