Srbija dominantno do treće pobede

Nacionalni sport - Ponedeljak 15.06.2015 - 07:50

Košarkašice Srbije pobedile su Veliku Britaniju 76:54 u trećem meču na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Saveti Mraine Marine Maljković imaju efekata Saveti Mraine Marine Maljković imaju efekata

Izabranice Marine Maljković zadržale su maksimalan učinak, dok je Velika Britanije zabeležila i treći poraz

Srpske košarkašice u ponedeljak od 19 časova igraju sa Rusijom meč za prvo mesto u grupi. U narednu fazu će po tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe, posle čega će se formirati grupe od po šest ekipa.

Najefikasnija kod pobednika bila je Sonja Petrović sa 17 poena, a dvocifren učinak imale su Jelena Milovanović sa 12, uz pet skokova , Ana Dabović ubacila je 10, a Danijel Pejdž je pored 11 poena imala i 12 skokova.

Velika Britanija je imala samo tri raspoložene košarkašice, 13 poena ubacila je Vandervol, jedan manje Kolins, a Fagbenle je meč završila sa 11.

Srbija je vodila od početka do kraja meča, u jednom momentu imala je i 26 poena razlike, pa je bez problema upisala treću pobedu na prvenstvu.

U drugom meču grupe igraju Rusija i Letonija, dok je Hrvatska slobodna.

Srbija je sjajno počela meč i povela sa 9:0. Ni jednu ni drugu ekipu nije najbolje služio šut, ali su izabranice Marine Maljković lako stigle do velike prednosti. Istakle su se Sonja Petrović i Danijel Pejdž.

U drugoj četvrtini srpske košarkašice uglavnom su imale dvocifrenu prednost, u finišu su Britanke iskoristile opuštanje naših igračice i spustile se na minus pet, ali Pejdž u finišu poluvremena prvo je Milovanovićeva bila rpecizna za dva, a onda Pejdž postiže tek drugu trojku za Srbiju iz osam pokušaja. Na drugoj strani košarkašice iz Velike Britanije ubacile pet trojki, a promašile četiri. Posle prvih 20 minuta Srbija vodi 36:26.

Srbija je bila superiorna u trećoj četvrtini, nisu dopustile protivnicama previše prostora u napadu, pa su do kraja ovog period igre imale 26 poena prednosti (64:38). Naše košarkašice predvodile su Pejdž, Milovanović i Petrović. Na drugoj strani raspoložene su samo Kolins i Vandervol. U poslednjoj četvrtini Srbija je igrala rasterećeno, kontrolisala je igru i lako upisala ubedljivu pobedu – 76:54.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: