Srbija ispustila Litvaniju, finale i kartu za Rio

Nacionalni sport - Subota 19.09.2015 - 09:09

Košarkaši Srbije poraženi su u polufinalu Evrobasketa od Litvanije rezultatom 67:64, a u borbi za treće mesto sastaće se sa selekcijom Francuske.

Za treće mesto Srbi sa Francuzima. Foto Starsport Za treće mesto Srbi sa Francuzima. Foto Starsport

Srbija je odigrala veoma loše, kako u napadu, tako i u odbrani, ali je ipak bila u mogućnosti da izbori makar produžetak, na dva poena zaostatka i 12 sekundi Bogdanović se zaleteo na kompletnu odbranu protivnika i iz teške pozicije nije uspeo da pogodi.

Srbija je imala očajan šut za tri poena, a konstantno je pokušavala da ga pronađe. Na kraju šest pogođenih iz 28 pokušaja, a veliki problem predstavljao je odnos u skokovima, 40-29 za Litvaniju. Reprezentativci Srbije nisu uspeli da iskoriste ni činjenicu da je Litvanija imala osam izgubljenih lopti više (20-12)

Osim na početku utakmice, Litvanija je konstantno bila u prednosti, u pojedinim trenucima je ona bila i dvocifrena, ali u velikom delu utakmice protivnik se Srbiji prosto nudio, ali izabranici Aleksandra Đorđevića to nisu mogli da iskoriste.

Najefikasniji u našem timu bio je Miloš Teodosić sa 16 poena, a u poslednjem minutu je pogodio neverovatnu trojku i doneo već poraženoj Srbiji šansu da se bori za preokret. Dvocifreni su bili još samo Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica sa po deset poena, ali su i do njih stizali teškom mukom.

Bogdan Bogdanović ponovo nije imao svoj dan, sedam trojki je šutnuo, pogodio samo jednu, za ukupno devet poena. Kakav-takav učinak zabeležili su Stefan Marković (7p, 4sk) i Nemanja Nedović (6p, 2sk, 2as, 2il).

Dobro je otvorila Srbija, trojkom Teodosića, sve je krenulo po planu, međutim do kraja četvrtine Litvanija je preokrenula i imala pet poena viška. Druga četvrtina se ispostavila kao najbolja, Litvanija je limitirana na 13 poena, a u poslednjim sekundama je Bogdanović polaganjem doneo -1 posle 20 minuta.

Ponovila se loša treća četvrtina, Srbija je ubacila svega devet poena, stigla je Litvanija do nešto veće prednosti, pred poslednju deonicu je imala +4, a do kraja Srbija nije uspela da se poptuno vrati u igru.

U poslednjem minutu je Teodosić pogodio neverovatnu trojku, ali Bogdanović nije izabrao pravo rešenje u ključnim trenucima.

U ekipi Litvanije Jonas Valančunas je ubacio 15 poena, većinu u prvom poluvremenu, Reinaldas Seibutis i Mindauskas Kuzminskas su dodali po 13, a Mantas Kalnijetis 12 uz devet asistencija i osam izgubljenih lopti.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: