Srbija pobedila i domaćina - 79:69

Nacionalni sport - Ponedeljak 11.08.2014 - 07:15

Košarkaši Srbije pobedili su domaćina Francusku 79:69 u poslednjem meču na pripremnom turniru u Pou.

KSS.RS KSS.RS

Srbija je vodila tokom celog drugog poluvremena, Francuska je na šest minuta do kraja prišla na -4, ali su Bjelica i Simonović vratili prednost na deset poena, posle čega je naš tim priveo meč kraju.

Prvog dana Srbija je izgubila od Grčke, a u subotu je tim Aleksandra Đorđevića savladao Hrvatsku. Prethodno su ’Orlovi’ dobili Bosnu i Hercegovinu i Kanadu, a doživeli su poraz od Italije.

Najbolji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 14 poena (5-9 iz igre), 2 skoka i 3 asistencije, a Nemanja Bjelica imao je 13 poena (5-10 iz igre) i 8 skokova. Vladimir Micov ubacio je 12 poena, a Raško Katić 11.

U timu Francuske najefikasniji je bio Žofre Lovernj sa 17 poena i 3 skoka, a Furnije je dodao 11 poena.

Na početku se igralo u vrlo brzom ritmu, Srbija je posle minut i po vodila sa 6:0, ali su i Francuzi brzo uzvratili. Raduljica je dao šest, Micov pet poena, a naša ekipa je posle pet minuta igre vodila 13:11.

Međutim, Francuzi su uzvratili serijom 5-0, a nešto duži post Srbije prekinuo je Štimac sa četiri uzastopna poena. Lovernj je ubacio sedam poena za Francuze u prvoj četvrtini, pa su ’Trikolori’ posle deset minuta vodili 24:20.

Micov je pogodio još jednu trojku, četiri poena vezao je Katić, a nakon trojke Kalinića Srbija je izjednačila na 32:32.

Simonović je pogodio trojku za vođstvo Srbije, a nakon zakucavanja Raduljice bilo je 39:36 i selektor Francuza Vensan Kole zatražio je tajm aut.

Raduljica je ubacio još dva bacanja za +5 Srbije, ali naši dobru odbranu nisu iskoristili da dodatno uvećaju prednost, pa je Dio postigao trojku i na poluvremenu je bilo 41:39 za Srbiju.

Ekipa Aleksandra Đorđevića stvorila je pet poena viška početkom treće deonice, ali su Francuzi dva puta pogodili na isteku napada i uspeli su da izjednače.

Ipak, sredinom četvrtine Bjelica je pokrenuo seriju Srbije sa pet uzastopnih poena, usledila je ukradena lopta i polaganje Micića, a posle koša Katića bilo je 60:52. Katić je zatim pogodio jedno od dva bacanja, a zatim je krunisao lepu timsku akciju za +10 (63:53) na kraju trećeg perioda.

Naš tim je neko vreme čuvao dvocifreni višak, ali je Francuska pogocima Lovernja i Furnijea prišla na četiri poena zaostatka na šest minuta do kraja – 65:61.

Posle tajm auta selektor Đorđević u igru je vratio Bjelicu, Simonovića i Raduljicu – prvo je Simonović pogodio uz faul na lepo dodavanje Raduljice, usledila je trojka Bjelice, pa je Srbija ponovo stvorila +10.

Usledilo je atraktivno zakucavanje Simonovića, a Srbija je do kraja rutinski završila posao.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: