Srbija pobedila Rusiju za Trofej Beograda

Nacionalni sport - Ponedeljak 17.08.2015 - 08:33

Košarkaši Srbije deklasirali su Rusiju 95:61 i osvojili Trofej Beograda u Kombank areni.

Srbija nastavlja pripreme za EP. B92/JT Srbija nastavlja pripreme za EP. B92/JT

rbija je u polufinalu bila ubedljiva protiv Kine 95:55, dok je Rusija savladala Venecuelu 66:55.

Rusija je prednost imala samo na početku prve četvrtine, posle čega je Srbija preuzela inicijativu i povećavala prednost. Tim Aleksandra Đorđevića odigrao je nešto slabije u drugoj četvrtini, ali se u nastavku razigrao, naterao protivnika na dosta izgubljnih lopti i uz dobru igru u odbrani dominantno stigao do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miroslav Raduljica sa 15 poena i četiri skoka, a Nedović je zabeležio 13. Miloš Teodosić utakmicu je zvaršio sa 12 poena, sedam skokova i pet asistencija i proglašen je za najkorisnijeg igrača. Dvocifren učinak imao je i Nikola Kalinić sa 12 poena. Bogdan Bogdanović vratio se na teren posle problema sa leđima, ali je zabeležio samo dva poena i zbog pet ličnih grešaka morao je ranije da završi susret.

Kod Rusa raspoložen je bio sam Fridzon koji je zabeležio 16 poena i šest skokova, a pratio ga je Ponkrašov sa 13 poena.

Kina je prethodno u meču za treće mesto savladala Venecuelu 63:57.

Ekipa Aleksandra Đorševića je u dosadašnjem toku priprema za Evropsko prvenstvo ostvarila četiri pobede u pet mečeva nad Kinom Mađarskom, Rusijom i Francuskom, koja je slavila u prvom duelu dva tima.

"Orlove" do početka kontinentalnog takmičenja očekuju turnir u Izraelu i dve utakmice sa Slovenijom, u Ljubljani i Banjaluci.

Eurobasket se održava od petog do 20. septembra, a Srbija je u grupi sa Nemačkom, Turskom, Španijom, Italijom i Islandom.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: