Srbija protiv Litvanije za finale EP i olimpijsku vizu

Nacionalni sport - Petak 18.09.2015 - 09:51

Košarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu prvenstva Evrope igra u Lilu protiv selekcije Litvanije, a taj meč ima izuzetan značaj pošto će pobednik osigurati direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Meč počinje u 21 čas. Foto: Starsport Meč počinje u 21 čas. Foto: Starsport

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević istakao je da predstojeći duel predstavlja veoma težak zadatak za njegove izabranike, bez obzira što su se u dosadašnjem delu Evrobasketa pokazali u briljantnom izanju, postigavši sedam pobeda zaredom.

"Litvanci su jedan od fizički najspremnijih protivnika poslednjih 20 godina. Neguju svoju školu i sistem igre, to je toliko očigledno. Nisu propustili nijedne Olimpijske igre od osamostaljenja, njima je košarka kao religija, imaju navijače koji ih uvek prate. Očekujem težak duel", rekao je Đorđević uoči važne utakmice.

On je istovremeno naglasio da je Srbija ipak sposobna da ostvari zacrtani cilj i plasira se u finale kontinentalnog šampionata.

"Da ne mislim tako, ne bih bio ovde. Mi imamo svoje kvalitete, igru, znanje. Gledaćemo da iskoristimo svoje prednosti", poručio je Đorđević.

Kapiten Miloš Teodosić očekuje da on i saigrači prikažu najbolju partiju na ovogodišnjem Evrobasketu.

"Mislim da smo spremni za polufinale, to je izuzetno važan meč. Litvanci su iskusna ekipa, dugo su zajedno i nema sumnje da nas čeka težak posao. Međutim, svesni smo i svojih kvaliteta, moramo da branimo ugled i napadamo finale, automatski i put u Rio. To je naš cilj od početka", zaključio je Teodosić.

Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između košarkaša Srbije i Litvanije igra se večeras u Lilu od 21 sat, a pobednik se u borbi za titulu sastaje u nedelju sa Španijom, koja je u četvrtak u prvom polufinalnom meču slavila protiv Francuske nakon produžetka rezultatom 80:75.

TANJUG, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: