Srbija srušila Španiju na startu EP!

Nacionalni sport - Subota 05.09.2015 - 22:18

Košarkaši Srbije pobedili su Španiju 80:70 (11:21, 23:15, 28:16, 18:18) na startu Evropskog prvenstva u okviru B grupe u Berlinu.

Fantastična igra Srbije. Foto Starsport Fantastična igra Srbije. Foto Starsport

Vicešampion sveta je pobedio "crvenu furiju" posle pet godina i Svetskog prvenstva u Turskoj, a u međuvremenu su se dve ekipe sastale još tri puta.

Srbija je do pobede stigla predvođena sjanim Nemanjom Bjelicom koji je zabeležio 24 poena (5/9 za dva, 3/7 za tri) i deset skokova uz 4 asistencije.

Odličnu partiju pružio je Nemanja Nedović sa 14 poena, bez promašaja, a on je serijom od deset poena u drugoj četvrini omogućio Srbiji da se vrati u susret, s obzirom da je prethodno imala dvocifreni zaostatak.

Od tog momenta Srbija je kontrolisala igru i preuzela vođstvo u trećoj četvrtini. Miloš Teodosić ubacio je 12 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, a Bogdanović je dodao osam uz po 5 skokova i uhvaćenih lopti.

Nedostajali su poeni centara, Raduljica je zabeležio četiri, Kuzmić se nije upisao u strelce, a Milutinov nije ulazio u igru.

Kod Španaca Gasol je ubacio 16 poena uz 5 skokova, 13 je dodao Rejes, Pau Ribas je postigao 11, dok je Nikola Mirotić ostvario dabl-dabl sa po 10 poena i skokova. Dvocifren je bio i Rudi Fernandes sa takođe deset poena.

Srbija je mnogo bolje počela meč, povela je sa 5:0, a Španiji je trebalo pet minuta da postige prve poene. Posle toga „furija“ je preuzela kontrolu nad mečom napravivši seriju 21:4. Dugo je trebalo Srbiji da postine prvu trojku na meču, ali onda Nedović postiže dve i serijom 8:0 vraća Srbiju u igru.

Naš tim je u drugom poluvremenu zaigrao mnogo bolje, organizovanije i vratio vođstvo, da bi posle treće četvrtine Srbija imala plus deset. Bjelica je nastavio da predvodi igru Srbije, ali su mu se priklučili i Teodosić i Bogdanović.

Ipak Španija pred kraj meča uspeva da se vrati na minus jedan i unese dramu u meč, ali sa dve brze trojke Bjelice i Bogdanovića naš tim ulazi mnogo mirnije u samu završnicu i upisuje veliku pobedu.

U narednom kolu ekipa Aleksandra Đorševića igra sa Nemačkom u nedelju u 15 časova, Španija se sastaje sa Turskom u 21 sat, a od 18.00 je na programu duel Italije i Islanda.

Prethodno je u ovoj grupi Nemačka savladala Island 71:65, a od 21 čas sastaju se Italija i Turska.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: