Srpkinje spremne za četvrtfinale

Nacionalni sport - Ponedeljak 25.09.2017 - 08:59

Imale su srpske odbojkašice puno problema pred odlazak na Evropsko prvenstvo, međutim na osnovu viđenog u grupnoj fazi, utisak je da su i te kako spremne za najveća iskušenja.

Naše odbojkašice na impresivan način završile grupnu fazu EP FOTO: Getty Images Naše odbojkašice na impresivan način završile grupnu fazu EP FOTO: Getty Images

Naše dame su zauzimanjem prvog mesta obezbedile direktan prolazak u četvrtfinale kontinentalnog šampionata, samim tim i koji dan više za odmor, demonstrirajući visok nivo igre, pogotovo u prva dva kola.

U poslednjem, selektor Terzić odlučio je da kombinovanim postavama pruži šansu svim odbojkašicama.

Belgija je to iskoristila tu činjenicu da dođe do uvodnog seta, ali su naše odbojkašice dobile preostala tri i perfektnim skorom prošle u četvrtfinale (3:1).

Zoran Terzić, decenijski selektor Srbije, nije mogao da povede najkvalitetniji sastav u Azerbejdžan: pojedine igračice nalik Maji Ognjenović, Jeleni Nikolić, zatražile su, još na kraju prošle sezone, da se ovog leta odmore od reprezentativnih obaveza, dok je Sanja Malagurski otkazala zbog povrede.

Selektor je napravio i velike korekcije na mestu libera, s obzirom na to da nije mogao da računa na Silviju Popović i Suzanu Ćebića, pa je tako Jelena Blagojević prekomandovana na navedenu poziciju.

Malerima nije bilo kraja, pa se tako kapiten Milena Rašić povredila neposredno pred početak šampionata, ali je stručni štab odlučio da je povede na Evropsko prvenstvo.
Uprkos svemu navedenom, kao i činjenici da Ana Antonijević, predviđena da bude prvi tehničar na šampionatu, nije otputovala zbog navodnog dopinga, Srpkinje su u grupnoj fazi pokazale da opravdano figuriraju kao kandidat za medalju.

Ako je na startu protiv Češke bilo određenih oscilacija, naše gracije oduševile su javnost u duelu sa Holandijom, zvaničnim vicešampionom Evrope (3:0).

Trijumfom protiv najvećeg rivala u grupi obezbedile su prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale.

- Mene raduju ne samo taktički i tehnički elementi, već pre svega motiv i želja koji su uslovili ovakav rezultat.

Imaćemo tri dana pauze, zato je važno da ostanemo u željenom ritmu i neophodnoj formi - poručio je selektor Terzić.

Prijem za sada sasvim solidno funkcioniše; Bojana Živković kao startni tehničar dobro distribuira lopte i mahom se opredeljuje za Brankicu Mihajlović iz četvorke, odnosno korektorku Tijanu Bošković.

U slučaju idealnog prijema Živkovićeva često korejom traži srednjaka Stevanovićevu. Za brigu su nagle oscilacije, što se videlo protiv Belgije, kada su Srpkinje kod rezultata 24:22 u prvom setu, omogućile rivalkama da serijom 4:0 osvoje set.

Sličnih problema imale su i do kraja meča sa Belgijom, uglavnom kao posledicu nedovoljno sigurnog prijema.

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: