Srpske odbojkašice kroz dramu do Rija!

Nacionalni sport - Nedelja 06.09.2015 - 12:02

Reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Riju 2016, posle pobede nad selekcijom Argentine u poslednjem kolu Svetskog kupa sa 3:2 u setovima!

Pobeda nad Argentinom donela vizu za Rio. Foto: fivb.org Pobeda nad Argentinom donela vizu za Rio. Foto: fivb.org

Naše devojke savladale su rivalke posle velike borbe, iako su imale dva seta prednosti, da bi maestralnom igrom u petom setu ipak stigle do velike pobede – 25:16, 25:19, 20:25, 23:25, 15:4 – izborivši svoje treće uzastopno učešće na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Izabranice selektora Zorana Terzića su ujedno obezbedile i srebrnu medalju, ostvarivši tako najbolji plasman u SK u istoriji naše zemlje, a ukoliko domaćin Japan savlada Kinu tokom dana Srpkinje će se okititi zlatom.

Duel Japanki i Kineskinja igra se od 12:20 časova po našem vremenu.

Najzaslužnija za pobedu našeg tima bila je maestralna Tijana Bošković sa 30 poena, MIlana Rašić upisala je 14, Jovana Stevanović 11, a dvocifrena je bila i Brankica Mihajlović sa 10. S druge strane, u poraženom timu najviše se istakla Tanja Akosta sa 18 poena, dok je Lusija Fesko zabeležila 15.

Srbija je ostvarila svoj primarni cilj, u veoma jakoj konkurenciji, pošto su samo prve dve selekcije, od ukupno dvanaest, sa turnira u japanskom Komakiju obezbedile vizu za Brazil naredne godine.

One su na tom putu ostvarile deset pobeda, savladavši redom – Sjedinjene Američke Države, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan, Kubu, Keniju i Argentinu.

Jedini poraz srpske odbojkašice doživele su na startu turnira od Kineskinja.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: