Stjepanović šampion Evrope!

Nacionalni sport - Ponedeljak 18.08.2014 - 21:49

Srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Berlinu u trci na 400 metara slobodno.

Beta/AP Photo Beta/AP Photo

On je tu deonicu prešao u vremenu 3:45.66 minuta, a tokom cele trke bio je znatno ispred svojih protivnika.

Stjepanović je tako oborio lični i nacionalni rekord za skoro tri sekunde, stari je iznosio 3:48.33 minuta.

Drugo mesto osvojio je Italijan Andrea d' Ariđo, s vremenom 3:46,91, a treće mesto zauzeo je Džej Leliot iz Velike Britanije koji je 400 metara preplivao za 3:47.50 minuta.

Već posle prvih sto metara srpski plivač bio je znatno ispred svojih protivnika i u rangu evropskog rekorda, posle 150 metara imao je dužinu i po prednosti u odnosu na ostale.

Veoma sigurno plivao je i u nastavku, povećavao prednost i bio dve i po sekunde ispred protivnika. U većem delu trke pratio ga je Leliot, ali bio je daleko iza. U finišu je Stjepanovića stigao umor, ali nije posustajao i stigao je do zlatne medalje. D' Ariđo je u poslednjih nekoliko metara uspeo da prestigne Britanca i osvoji srebro.

Ivan Lenđer nije uspeo da se plasira u finale delfin stilom na 50 metara, jer je zabeležio deveto vreme.

U utorak će se u Briselu takmičiti šestoro srpskih predstavnika. Velimir Stjepanović i Stefan Šorak će se takmičiti u kvalifikacija u disciplini 200 metara slobodno. Jovana Bogdanović plivaće na 100 metara prsno, a Miroslava Najdanoski i Katarina Simonović na 100 metaraslobodnim stilom. U bazen će i Bogdan Knežević na 200 metara mešovito.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: