Superliga: Javor novi lider

Nacionalni sport - Četvrtak 13.08.2015 - 10:14

Fudbaleri Javora pobedili su u Čačku Borac sa 1:0, dok su Radnički i Voždovac u Nišu odigrali nerešeno bez golova u utakmicama petog kola Superlige Srbije.

O stalo je da se odigra meč između Vojvodine i Partizana. Foto: Super liga O stalo je da se odigra meč između Vojvodine i Partizana. Foto: Super liga

Duel Novog Pazara i Metalca u Raškoj trebalo je da počne u istom terminu, ali je početak kasnio sat vremena zbog problema sa reflektorima.

Pazarci su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist, posle početnog vođstva gostiju, ali ne i da sačuvaju tri boda – pošto su Gornjomilanovčani u 81. minutu stigli do boda.

Ranije tokom dana, trijumfe su upisali Rad i OFK Beograd, dok je Crvena zvezda posle novog preokreta porazila Čukarički.

Javor je pobedom nad Čačanima, makar do utakmice Partizana koji se sastaje sa Vojvodinom u četvratk, "izbio" na prvo mesto prvenstva Srbije sa 12 bodova, jednim više od Crvene zvezde.

Javor je na gostovanju, u ne preterano uzbudljivoj utakmici, slavio golom Ivana Josovića u 48. minutu, a u ulozi asistenta našao se Igor Josović.

Borac, koji predvodi Nenad Lalatović, imao je posle primljenog gola terensku inicijativu, ali ona nije donela rezultat, pa je ekipa iz Čačka zabeležila drugi uzastopni poraz, pa sada zauzima četvrto mesto sa devet bodova.

Meč u Nišu na stadion Čair nije doneo mnogo uzbuđenja. Obe ekipe imale su nekoliko solidnih šansi, ali su mreže ostale netaknute. Radničkom je ovo drugi remi u sezoni, te posle petog kola zauzimaju peto mesto sa osam bodova, dok je Voždovac 15. sa četiri.

Posle kašnjenja zbog reflektora u Novom Pazaru, gosti su se bolji snašli i poveli preko Merdovića u 18. minutu. Međuim, samo dva minuta kasnije, Radivojević je izjednačio, da bi Pavlović doneo preokret domaćima.

Ipak, Milovanović u 81. minutu postavlja konačan rezultat i donosi svojoj ekipi bod.

Superliga, 5. kolo:

OFK Beograd – Radnik Surdulica 3:0 (1:0)
Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74
Rad – Mladost 4:2 (0:2)
Mihajlović 49(p), 86, Arsenijević 52, Živanović 58(ag) - Gavrić 6, Jovanović 18
Spartak – Jagodina 0:0
Crvena zvezda – Čukarički 3:1 (0:1)
Ibanjez 55, 82(p), Katai 87 - S.Srnić 16
Borac Čačak – Javor 0:1 (0:0)
Josović 48
u toku Novi Pazar – Metalac
Radnički – Voždovac 0:0

četvrtak:
20.00 Vojvodina – Partizan

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: