Teo otvorio teren u svojoj školi

Nacionalni sport - Utorak 14.07.2015 - 09:19

U Osnovnoj školi "Sestre Ilić" u Valjevu proslavljeni srpski košarkaš Miloš Teodosić svečano je otvorio obnovljeni košarkaški teren.

Sređivanje terena podržao Sređivanje terena podržao

Sređivanje terena podržala je kompanija "Frikom" u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, a u cilju promovisanja sportskih vrednosti i zdravog načina života.

- Kada sam ovde igrao basket obruč je bio samo na jednom košu - rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić, kada je zakoračio na obnovljeni košarkaški teren njegove osnovne škole.

Teodosić je izrazio zadovoljstvo što je u školi, koju je nekada pohađao, igralište potpuno sređeno i obeleženo.

On je ovom prilikom otvorio prvi turnir na kojem je nastupilo osam ekipa osnovaca, učenika OŠ "Sestre Ilić" i dečaka koji treniraju u valjevskom "Metalcu", članu ABA lige.

- Odrastao sam na ovom terenu, malo smo tada kao đaci više igrali fudbal nego košarku, što nije čudo jer se sećam vremena kada jedan od koševa nije imao obruč, tako da se basket mogao igrati samo na jednom košu - rekao je Teodosić.

Da smo tada imali ovakav teren, dodao je on, možda bi bili i bolji košarkaši.

Teodosić je ovom prilikom najavio akciju tokom koje će biti rekonstruisano 40 košarkaških terena širom Srbije, kao i turnire koji će se na njima igrati.

Ubacujući prvu trojku, uz gromoglasan aplauz i potpisivanje autograma mališanima, Teodosić je rekao da je prošlogodišnji uspeh na Svetskom šampionatu možda bio i nerealan, ali da su bili tim, a da ih ove godine čeka važno takmičenje koje će biti i kvalifikaciono za Olimpijadu.

- Celoj generaciji je želja da igra na Olimpijskim igrama, čeka nas veliki rad jer sve ekipe dolaze u najboljim sastavima, biće jako teško, ali sve zavisi od nas i načina na koji se budemo spremili i igrali - poručio je kapiten košarkaša Srbije.

Podsećajući da za dva dana počinje okupljanje košarkaške reprezentacije, Teodosić je rekao da je ova sezona za njega bila duga i teška i da mu je trebao odmor, ali da misli da reprezentativci imaju dva i po meseca za pripreme i da ljubitelji košarke ne moraju da brinu zbog njihove fizičke spremnosti.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: