Teodosić: Ostvarili smo cilj

Nacionalni sport - Ponedeljak 01.09.2014 - 23:29

Miloš Teodosić rekao je da je reprezentacija do sada ostvarila plan na Svetskom prvenstvu u Španiji i dodao da će i u preostalim mečevima igrati fer i pošteno.

Starsport Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Iran 83:70 u meču trećeg kola Svetskog prvenstva u Španiji.

- Zabeležili smo dve pobede iz tri utakmice, što je i bio cilj. Sledeći cilj je utakmica s Brazilom i mislim da tu imamo svoje šanse. Ipak, prvo treba dobro iskoristiti ovaj dan odmora koji sledi - rekao je Teodosić novinarima u Granadi.

Iran se dobro držao u prvom poluvremenu, naročito zahvaljujući centru Hamedu Hadadiju, za koga odbrana Srbije nije imala rešenja i koji je za 14 minuta postigao 20 poena.

Hadadi je, medjutim, krajem prvog poluvremena dobio četvrtu ličnu grešku i morao je da izadje iz igre. Iran se držao u igri, a Srbija je na veliki odmor otišla sa četiri poena prednosti, 42:38.

Drugo poluvreme je počelo odlično za Srbiju, koja je predvodjena Miroslavom Raduljicom, Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem napravila seriju od 15:0 i stekla velikih 19 poena prednosti, 57:38.

Iran je posle pokušao da se vrati, ali je Srbija kontrolisala utakmicu i mirno je privela kraju.

- Ne mogu da kažem da smo ušli preopušteno u meč. Ušli smo nešto izmedju opuštenosti i straha, ne znam kako bih to nazvao. Ali pokazali smo kvalitet i odigrali tih sedam minuta u jednom jakom ritmu što je bilo dovoljno da ih slomimo i ostvarimo pobedu - rekao je Teodosić.

Koje će mesto Srbija zauzeti u grupi zavisi od narednih mečeva.

- Dobro, nama bi sad odgovaralo da budemo drugi ili četvrti, dosta se iskomplikovala situacija u onoj tamo grupi. Generalno, ovaj tim i ova reprezentacija nikada nije nameštala, tako da ćemo igrati maksimalno fer i pošteno, kao i uvek - zaključio je Teodosić.
 

BETA, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: