Trijumf nad Gruzijom vodi ka Rusiji!

Nacionalni sport - Sreda 22.03.2017 - 08:22

Pred fudbalerima Srbije je nimalo lako gostovanje Gruziji (petak, 18 sati) u okviru kvalifikacija za Mondijal 2018, a „orlovi” će biti zadovoljni jedino trijumfom u Tbilisiju.

Stojković: Pobeda je jedino što nas zanima FOTO: Reuters Stojković: Pobeda je jedino što nas zanima FOTO: Reuters

Vladimir Stojković, golman naše najbolje selekcije, u razgovoru za „Alo!” naglašava da bi pobeda protiv Gruzina predstavljala veliki iskorak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

- Uz sav respekt prema reprezentaciji Gruzije, koja je imala neke odlične mečeve protiv favorita u kvalifikacijama, pobeda je jedino što nas zanima.

Trijumf i ništa drugo! Ukoliko ih ne savladamo, bio bi to veliki neuspeh ove selekcije, zato je naša obaveza da maksimalno koncentrisano istrčimo na teren u Tbilisiju i da osvojimo tri poena.

Tako bismo bili za korak bliži Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali bismo i dobili na samopouzdanju pred naredne okršaje u grupi D.

Ovaj meč bi mogao da bude i prekretnica, imamo priliku da se odvojimo od rivala na tabeli, jer Irska i Vels igraju meč u ovom kolu.

Nadam se da će se sve kockice složiti i da ćemo otići na Mondijal - rekao je Stojković za „Alo!”.

Jedinica Srbije nalazi se u nemilosti trenera Marka Verburtona u Notingem Forestu, pa nam je Vladimir otkrio zbog čega je posle dobrih partija prebačen na klupu ekipe koja se bori za opstanak u Čempionšipu.

- U Notingem Forestu je situacija malo čudna. Mene su u engleski klub doveli predsednik Evangelos Marinakis, koji je želeo da kupi klub, i francuski trener Filip Montanir.

Kada Marinakis nije uspeo da kupi Forest, trener Filip i ja smo ostali na preživljavanju. Potom je on smenjen u martu, a na njegovo mesto postavljen je engleski stručnjak Mark Verburton, koji je bukvalno sklonio u stranu sedam startera.

Mene su neko vreme na golu „čuvale” dobre odbrane, a u ovakvoj situaciji videćemo dokle će ići. To je sve fudbal, a nadam se da će se trenutna situacija brzo završiti.


Nalazim se u odličnoj formi, prespreman sam i jedva čekam da stanem na gol protiv Gruzije - ističe naš reprezentativni golman.

Kad god Stojković nije standardan na golu u klubu za koji brani, njegovo ime često se dovodi u vezu sa Partizanom, čiji dres je nosio sa velikim uspehom, osvojivši tri titule, Kup i igrajući Ligu šampiona.

- Od prelaska u Partizan nema ništa. Kad god me presele u nekom klubu na klupu, svi me momentalno povezuju sa crno-belima.

Pratim Partizan koliko mi obaveze dozvoljavaju i voleo bih da se okite titulom i Kupom.

Ne mislim da Crvena zvezda ima nedostižnu prednost, jer će se uskoro tih šest poena razlike prepoloviti na tri, a onda prvenstvena trka tek počinje - zaključuje Stojković.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: