Trijumf Zvezde u večitom derbiju

Nacionalni sport - Nedelja 13.09.2015 - 09:27

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 3:1 u 149. večitom derbiju koji se u okviru 9. kola Superlige igrao na stadionu “Rajko Mitić“.

Zvezda ima osam poena više od Partizana. Foto Starsport Zvezda ima osam poena više od Partizana. Foto Starsport

“Crveno-beli“ ostaju na vrhu tabele sa 23 boda, čak osam više od komšija iz Humske 1, s tim da Partizan ima utakmicu manje, dok se između njih nalazi Javor.

Fudbaleri Zvezde su tokom cele utakmice imali konce u svojim rukama, Partizan je s vremena na vreme pretio, a pored gola Stevanovića, Umaru je propustio dve dobre šanse, jednom je Kahriman bio brži, a drugi put je iz izgledne situacije promašio ceo gol.

Od početka je Zvezda krenula napadački, Katai je opasno pripretio u petom minutu, Živković je bio matiran, ali je lopta otišla paralelno sa gol-linijom prema autu. Dve velike šanse je imao i Srnić, jednom se iskrao odbrani gostiju, ali zakasnio, dok je u drugom poluvremenu njegov poluvolej završio preko gola.

U 25. minutu je Zvezda povela, Vijeira je nagovestio da je ovo njegova utakmica i lepim lob udarcem matirao Živkovića, a do sledećeg pogotka je prošlo još 20 minuta. Tada je Babović odlično proigrao Stevanovića, koji je iskoristio šansu i poravnao rezultat.

Najlepši detalj na utakmici viđen je u 49. minutu, Vijeira je imao mnogo vremena, lepo se namestio i sa više od 20 metara uputio pravi projektil tačno u donji deo prečke gola Živkovića. Čuvar mreže Partizana nije imao nikakve šanse da spreči pogodak.

Već šest minuta kasnije utakmica je bila rešena, zbunjenost fudbalera Partizana, posebno defanzivnih veznih i centralnog štopera Lazara Ćirkovića iskoristio je Aleksandar Katai, prošetao se od 25. do 18. metara i levom nogom savladao Živkovića.

Do kraja meča je Partizan napadao, ali bez uspeha, dok je Zvezda čekala šansu iz kontranapada. Meč je posle trećeg gola Zvezde bio prekinut na nekoliko minuta zbog dima i baklji koje su stizale sa južne tribine, zbog čega je kasnije utakmica produžena za šest minuta.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: