Troicki u formi, eliminisan i Majer

Nacionalni sport - Sreda 21.01.2015 - 05:40

Srpski teniser Viktor Troicki nastavio je sa sjajnim igrama u Melburnu i plasirao se u treće kolo Australijen opena.

Foto : Beta/AP Foto : Beta/AP

Troicki je eliminisao 26. nosioca na prvom Gren slemu sezone Leonarda Majera sa 3-1, po setovima 6:4, 4:6, 6:4, 6:0.

Naš teniser će u sledećoj rundi igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, sedmog favorita u Australiji. Do sada su se sastajali šest puta, a Troicki je dobio samo premijerni okršaj 2009. godine. Poslednji put su igrali u oktobru prošle godine kada je Berdih slavio 6:3, 6:4 u Pekingu.

Troicki je odigrao veoma dobar meč u vrelom Melburnu, sjajno je koristio svoj prvi servis (81%), dok je dobrom odbranom neutralisao loš procenat drugog (35%). Naš teniser je imao 15 vinera manje od rivala, ali je zato napravio tek 13 neiznuđenih grešaka, za razliku od čak 59 Argentinca.

Meč nije najbolje počeo za našeg tenisera, Majer je nakon ubedljivog prvog servis gema izvršio pritisak na servis Troickog te iz druge šanse napravio brejk za 2:0. Ipak, Troicki ne gubi koncentraciju, odmah napada Argentinca te posle velike borbe takođe iz druge prilike vraća brejk koji odmah pretvara u izjednačenje.

Naš teniser nastavlja u sjajnom ritmu i u petom gemu pravi novi brejk za preokret 3:2. Troicki je bio suveren na svom servisu u nastavku seta, koji je na kraju dobio sa 6:4. Obojica tenisera su bila mnogo sigurnija na svoj servis u drugom setu, Troicki je imalo malih problema u četvrtom gemu, ali ih je uspešno prebrodio i izjednačio na 2:2.

I u nastavku seta Majer je bio za nijansu opasniji prilikom servisa rivala, u osmom gemu Troicki je uspeo da spasi dve brejk lopte, ali je Argentinac bio uspešan u sledećem naletu u desetom gemu, iz druge šanse je napravio brejk i tako izjednačio u setovima sa 6:4.

Treći set krenuo je u stičnom ritmu, teniseri su bili sigurni na svoj servis, ali samo prva dva gema. Već u trećem Troicki je imao brejk šansu, ali ju je propustio. Odmah je Majer bio u sličnoj situaciji, ali je naš teniser spasao dve brejk lopte.

U naredna dva gema teniseri su bili sigurni, da bi konačno u sedmom videli brejk. Troicki je iskoristio pad koncentracije rivala i bez izgubljenog poena oduzeo mu servis, a ovaj brejk je ekspresno pretvorio u prednost 5:3. Troicki odmah napada servis rivala, koji spasava dve set lopte, ali naš teniser ne propušta sledeću šansu na svom servisu te stiže do 6:4 i 2-1 u setovima.

Srpski teniser na savršen način otvara četvrti set, koristi dobar momentum i odmah pravi brejk koji perfektnim servis-gemom kapitalizuje u 2:0. Troicki ne posustaje, uviđa šansu da prelomi meč, te posle velike borbe pravi još jedan brejk za tri gema prednosti.

Tada se i Majer definitivno predaje, te Troicki bez većih problema osvaja još dva gema i stiže do servisa za meč. Srpski teniser ništa ne prepušta slučaju, bez greške igra i ovaj gem te sa 3-1 prolazi u treće kolo Ozi opena.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: