Troicki za pola godine do 54. mesta!

Nacionalni sport - Nedelja 18.01.2015 - 12:36

Srpski teniser Viktor Troicki na najnovijoj ATP listi, objavljenoj pred početak Australijan Opena, zauzima 54. mesto.

Beta/AP Photo/Rick Rycroft Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Troicki je u odnosu na proteklu nedelju napredovao za 38 pozicija i to sve zahvaljujući tituli na turniru u Sidneju.

To ujedno znači da je Troicki za samo pola godine prešao put od toga da ga uopšte nije bilo na listi najboljih tenisera sveta do toga da se nalazi na korak od ulaska među 50 najboljih.

Viktor se prošlog jula vratio na teren pošto je odradio jednogodišnju suspenziju zbog kršenja antidoping pravila. Od tada je igrao na čelendžerima, osvojio je titule u Komu i Banjaluci, a kasnije tokom godine počeo je da igra kvalifikacije za ATP turnire, pa je i izborio direktan plasman na Australijan Open.

Troicki je tako postao drugi reket Srbije, pošto je Novak Đoković i dalje ubedljivo prvi na svetu, a pretekao je Dušana Lajovića, koji je na 68. poziciji. Lajović ne pokvario plasman za tri pozicije, a Filip Krajinović za jedno mesto, pa je sada 97, ali su osigurali da Srbija i dalje ima četvoricu među najboljih 100.

Na samom čelu ATP liste, Đoković ima 11.405 bodova, a prate ga Švajcarac Rodžer Federer sa 9.875 i Rafael Nadal iz Španije sa 6.585. Najbolju trojicu slede branilac titule na Australijan Openu Stanislas Vavrinka, Japanac Kei Nišikori i Endi Mari iz Velike Britanije. Prvu desetoricu pred početak prvog Gren slema sezone kompletiraju Tomaš Berdih, Miloš Raonić, Marin Čilić i David Ferer.

Naredna ATP lista biće objavljena 2. februara, po završetku Australijan Opena.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: