Umaru igrač nedelje u Ligi Evrope

Nacionalni sport - Subota 19.09.2015 - 09:18

Fudbaler Partizana Abubakar Umaru proglašen je za najboljeg igrača nedelje u Ligi Evrope, u glasanju na portalu UEFA dobio je 43% glasova.

Umaru postigao dva gola u poslednjem kolu. Foto Starsport Umaru postigao dva gola u poslednjem kolu. Foto Starsport

Krilni napadač srpskog šampiona je postigao dva pogotka u pobedi svog tima nad AZ Alkmarom od 3:2 u prvom kolu evropskog takmičenja.

Iza njega su ostali Hose Sosa iz Bešiktaša sa 34% i napadač Atletik Bilbaa Aric Aduric sa 13%.

Umaru se letos vratio u srpski fudbal, iako je još u zimskom prelaznom roku bilo naznaka da bi mogao da pojača Partizan. Srpska sportska javnost ga je upoznala 2009. godine kada je pojačao Crvenu zvezdu. Ipak, u taboru najtrofejnijeg srpskog kluba se nije najbolje snašao, odigrao je svega 13 utakmica i postigao dva gola, posle čega je zaigrao za OFK Beograd.

Zablistao je u dresu novosadske Vojvodine, za tri sezone je odigrao 86 utakmica i postigao 31 gol. Potom je dve godine nastupao za belgijski Beveren, da bi letos kao veliko pojačane stigao u redove "crno-belih".

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: