UO FKCZ: Mijailović za predsednika

Nacionalni sport - Četvrtak 04.12.2014 - 22:09

Predsednik Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović biće kandidat uprave za predsednika kluba.

Bivši i budući predsednik? (foto: StarSport) Bivši i budući predsednik? (foto: StarSport)

Odluka da kandidat za predsednika kluba bude Mijailović koji je sada već vršilac te dužnosti, doneta je na sastanku Upravnog odbora u četvrtak uveče.

- Upravni odbor je, na predlog svog člana Zorana Bašanovića kandidovao Svetozara Mijailovića za predstojeće izbore za predsednika FK Crvena zvezda - navodi se u saopštenju kluba.

Mijailović je u klubu decenijama, a kao predsednik Skupštine učestvovao je u osvajanju i titule šampiona Evrope i sveta. On je bio predsednik Skupštine Crvene zvezde od 1987, do 1993. kada klub po statutu nije birao predsednika.

- Drago mi je što je moj predlog jednoglasno prihvaćen i da je Svetozar Mijailović kandidat Upravnog odbora za budućeg predsednika.

Svetozar Mijailović je na mestu predsednika Skupštine kluba imao izuzetne rezultate, stručan je i korektan čovek koji dugo obavlja visoke funkcije u FK Crvena zvezda - rekao je Zoran Bašanović.

Bašanović je istakao i da se Petar Škundrić nije ni kandidovao za predsednika kluba.

- On je predsednik sportskog društva Crvena zvezda i puno je pomogao klubu, što će činiti i dalje. Kao i svi mi, gospodin Škundrić je

takođe zadovoljan predlogom da Svetozar Mijailović bude kandidat Upravnog odbora - kazao je Bašanović.

Protivkandidat Mijailoviću mogao bi da bude biznismen Branko Tekić, koji je podneo kandidaturu za izbore, ali je pitanje da li će će prihvatiti Izborna komisija, ili odbaciti kao pre dvegodine.

Upravni odbor je, takođe, uputio predlog predsedniku Skupštine Crvene zvezde za održavanje sednice najvišeg tela kluba 21. decembra u 12h na stadiona Crvena zvezda.

Izbori u Crvenoj zvezdi održaće se 11. decembra, a pravo glasa ima oko 4.000 navijača. Bivši predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Dragan Džajić ostavku je podneo još u junu.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: