Vajda: Novaku važno moje prisustvo

Nacionalni sport - Ponedeljak 17.03.2014 - 19:00

Jedan od trenera Novaka Đokovića Marijan Vajda, rekao je da je promena u stručnom štabu srpskog tenisera bila velika za svakog člana.

B92/Nikola Olić B92/Nikola Olić

Glavni trener postao je Boris Beker, koji nije doneo mnogo uspeha srpskom teniseru. Posle nekoliko meseci pauze, Vajda je pratio Đokovića na turniru u Indijan Velsu, gde je Novak odmah stigao do titule.

Iako je tokom godine prikazao promenljivu igru, uspeo je da pobedi Federera u finalu posle preokreta i stigne to prve titule ove sezone.

- Možda u ove sezone njegov nivo igre ima uspone i padove, ali će to možda dobro uticati na tenis, na duže staze - rekao je Vajda.

Đoković je krajem prošle godine angažovao Borisa Bekera za prvog trenera, pa od tada Slovak manje putuje sa najboljim teniserom Srbije.

- Očigledno je to velika promena. On je navikao da me vidi u loži, navikao je na moje metode, treninge, primedbe tokom mečeva i sve je išlo glatko.

Očigledno je da mu je važno moje prisustvo, ali ćemo videti kako će ići.Mora da se navikne na druge trenere pored mene, ali to nije lako i potrebno je neko vreme. To nije čudo, to je proces - dodao je Vajda.

Novak Đoković je tokom karijere četiri puta osvojio Australijan open, ali je u januaru propustio priliku da postane najuspešniji igrač na prvom Gren slemu sezone, pošto ga je u četvrtfinalu zaustavio kasniji šampion Stanislas Vavrinka.

Marijan Vajda nije bio uz Noleta u Melburnu, ali ističe da mu tenis i profesionalne obaveze nisu mnogo nedostajale u tom periodu.

- Moram da kažem da mi nije falilo, uživao sam sa svojom porodicom. Sa druge strane, gledajući njegove mečeve, osećao sam se mnogo opuštenije nego kada sam na terenu. Nekada sam bio toliko dobro raspoložen da sam zaboravljao da gledam mečeve. Sada, kada gledam preko TV-a, vidim neke stvari koje nisam ranije, tako da je i to pozitivna stvar - dodao je bivši 40. igrač planete.

Iako to rezultati u dosadašnjem toku sezone ne pokazuju, 48-godišnji trener smatra da je Boris Beker idealno rešenje za Novaka Đokovića. Sa tim je saglasan i sam teniser.

- Posle polufinala sa Džonom Iznerom, Novak mi je rekao da kada pogleda dosadašnju saradnju, postoji više pozitivnih nego negativnih stvari rada sa Borisom.

To je tek početak saradnje i možete očekivati da je potrebno malo vremena da se međusobno razumeju.

Način na koji radimo je mnogo drugačiji nego način na koji komuniciramo van terena - naveo je Vajda.

Đoković je posle finala izjavio da polako vraća samopouzdanje, dok Federer nije bio previše razočaran zbog poraza.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: