Velodrom se poklonio Piksiju

Nacionalni sport - Nedelja 23.03.2014 - 09:23

Navijači Olimpika iz Marseja dočekali su Dragana Stojkovića kao božanstvo, na utakmici protiv Rena u subotu.

Dragan Stojković Dragan Stojković

Stojković, koji je igrao za Olimpik od 1990. do 1994. bio je gost na Velodromu gde mu je ceo stadion klicao pred početak utakmice.

Piksi je jedan od omiljenih fudbalera među navijačima iz Marseja, iako je veći deo svog staža na Velodromu bio povređen. Prvu godinu ga je propustio zbog problema sa kolenom, u drugoj je bio pozajmljen u Veronu, ali je u trećoj pokorio Evropu sa Olimpikom.

- Olimpik je tada bio najbolji klub u Evropi. Marsej je grad koji mi je i dalje u srcu, sin i ćerka su mi rođeni ovde, oboje su 100 odosto Marsejci. Ponosam sam što sam ovde. Stadion koji mnogo volim se promenio, a pamtim sjajne navijače Olimpika.

Ovo je i dalje klub velikog imena i drago mi je što me nije zaboravio - rekao je Stojković.

Glavni događaj koji je obeležio Stojkovićevu karijeru u Olimpiku je čuveno finale Kupa šampiona 1991. protiv drugog kluba čija je legenda – Crvene zvezde.

- Finale u Bariju protiv Zvezde nikada neću zaboraviti. Mislim da je tadašnji trener Olimpika napravio veliku grešku što me nije uvrstio u startnu postavu.

Poznavao sam odlično moj bivši tim, bio sam veoma motivisan da igram protiv Zvezde. Bio sam spreman. Mogao sam da budem šraf koji je nedostajao Marseju te noći -  žali Stojković za porazom.

Piksi je odigrao tek 36 utakmica i postigao 5 golova za Olimpik, a narednih osam godina karijere igrao je u Japanu za Nagoju.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: