Viktor u polufinalu Sidneja!

Nacionalni sport - Četvrtak 15.01.2015 - 13:41

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u polufinale turnira u Sidneju, pobedom nad Italijanom Simoneom Bolelijem u tri seta.

Beta/AP Photo Beta/AP Photo

Troicki je protiv Bolelija slavio sa 6:3, 3:6, 7:5, posle dva sata i osam minuta igre.

Viktoru će rival u borbi za plasman u finale biti Žil Miler iz Luksemburga, koji je pobedio domaćeg tenisera Bernarda Tomića sa 7:6 (7:3), 7:6 (15:13).

Plasman u polufinale u Sidneju za Troickog je veliki uspeh, do kojeg je došao uprkos padovima u svojoj igri. Srpski teniser je od početka ovonedeljnog turnira nizao dobre partije, a Boleli mu je, bez sumnje, zadao najviše problema, pošto je i servirao za meč, pre konačnog Viktorovog preokreta.

Troicki je bez većih problema osvojio prvi set, a potom je olako prepustio drugi Boleliju, iako je imao šansu da mu vrati brejk u samom finišu. U odlučujućem setu, vođena je velika borba do 3:3, da bi Italijan zahvaljujući Viktorovim greškama napravio brejk, što je razbesnelo srpskog tenisera. Boleli je odmah poveo sa 5:3, da bi se tada Troicki probudio, izjednačio, a potom brejkom u 12. gemu osigurao veliki trijumf.

U drugom polufinalu u Sidneju igraće Kazahstanac Mihail Kukuškin i Leonardo Majer iz Argentine. Kukuškin je eliminisao Argentinca Huana Martina del Potra sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), dok je Majer bio bolji od Žilijena Benetoa iz Francuske sa 6:3, 7:6 (7:4).

Turnir u Sidneju igra se za 439.405 dolara i poslednja je provera pred početak Australijan Opena u ponedeljak.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: