Vojvodina osvojila Kup Srbije!

Nacionalni sport - Ponedeljak 16.02.2015 - 00:47

Odbojkaši Vojvodine osvojili su 50. izdanje Kupa Srbije, trijumfom nad Partizanom u četiri seta u prepunoj maloj sali novosadskog "Spensa“.

Foto: Odbojkaški savez Srbije Foto: Odbojkaški savez Srbije

Novosađani su do trijumfa došli sa 25:17, 22:25, 25:18, 25:18 u setovima i tako došli do 14. trofeja u Kupu.

Vojvodina je dan ranije u polufinalu eliminisala branioca trofeja Crvenu zvezdu, dok je Partizan bio bolji od Radničkog.

Partizan je bio tim koji su svi proglasili za favorita pred završnicu Kupa, ali je Vojvodina sjajnom igrom uspela da pobedi "crno-bele" koji od početka sezone nisu doživeli nijedan poraz. Novosađani su u finalu odigrali taktički odličan meč, u odlučujućim trenucima su imali bolju koncentraciju i na kraju su zasluženo slavili.

Domaći tim je prvi set dobio lako, usledila je velika borba i buđenje Partizana, što je negovestilo uzbuđenje, ali je ono izostalo, pošto je Vojvodina naredna dva seta dobila sa po 25:18.

Vojvodinu je do trijumfa predvodio Dražen Luburić sa 30 poena i upravo on je poneo MVP titulu završnog turnira. Odličan je bio i Milan Katić sa 15 poena, dok je dvocifren učinak imao i Mihajlo Stanković sa deset poena.

U redovima Partizana, Milija Mrdak je imao 25 poena, Marko Nikolić je dodao 13, a Neven Majstorović 12.

Prvi put u istoriji na finalnom turniru učestvovali su timovi koji su osvojili barem po jedan nacionalni Kup u prethodnim godinama. Vojvodina sada ima 14 trofeja, dva više od Crvene zvezde, Partizan je ostao na sedam, a Radnički na jednoj tituli.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: