Voša putuje u Torino, Čuka ispala

Nacionalni sport - Petak 24.07.2015 - 08:58

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je Čukarički završio svoje učešće u Evropi.

Polovičan uspeh srpskih klubova.Foto: FK Vojvodina, zvanični sajt. Polovičan uspeh srpskih klubova.Foto: FK Vojvodina, zvanični sajt.

Novosađani su, posle ubedljivog trijumfa od 3:0 na Karađorđu, remizirali sa letonskim Spartaksom u Jurmali 1:1 (0:0) i zakazali duel sa Sampdorijom.

S druge strane, tim sa Banovog Brda nije uspeo da sačuva minimalnu prednost sa susreta u Beogradu protiv azerbejdžanske Gabale – pošto je poražen na gostovanju u Bakuu – 2:0 (1:0).

'Lale' će prvo na put u Torino 30. jula, pošto se zbog promene travnate podloge na Marasiju meč igra na Olimpijskom stadionu, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u 'srpskoj Atini'.

Voša je, u ne preterano zanimljivom meču u Jurmali, poprilično lako uspela da sačuva stečenu prednost iz Novog Sada.

Prvi deo igre prptekao je u mirnom ritmu, nijedna od dveju ekipa nije ofanzivnije kretala ka golu rivala, iako je logično bilo očekivati da to uradi domaći sastav. Ekipa Zlatomira Zagorčića uspevala je pâs igrom da kontroliše ritam meča, a i imala je dve dobre prilike da već u prvih 45 minuta reši pitanje pobednika.

U istom ritmu nastavilo se i u nastavku, Stanisavljević je u međuvremenu sjajnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio prečku, da bismo oba pogotka videli u poslednjih pet minuta igre. Najpre je Voša stigla do vođstva, kada se Kordić najbolje snašao posle gužve i karambola, savladavši kapitena Spartaksa Davidovsa sa peterca.

Međutim, nije Vojvodina uspela da zabeleži novu pobedu, jer je Italijan u redovima tima iz Letonije u 93. minutu postavio konačan rezultat susreta.

Ekipa Vladana Milojevića sada može još više da žali, zbog velikog broja propuštenih prilika na Banovom Brdu. Imali su fudbaleri Čuke i u Bakuu nekoliko dobrih prilika da se ipak domognu naredne faze takmičenja, ali će ipak Gabala na kiparski Apolon.

Domaći su bili ti koji su bolje otvorili susret, ali je Čukarički ubrzo uspostavio kontrolu i počeo da biva sve opasniji.

Ipak, prvu dobru priliku imala je Gabala, ali je Stevanović sa dve odlične intervencije zaustavio dva pokušaja sa samo nekoliko metara. Usledio je ekspresan odgovor Čuke, a Jovanović i Stojiljković su za malo bili neprecizni.

Nastavlo je tim iz Beograda sa pritiskom, međutim, Azerbejdžanci su to iskoristili i kaznili promašaje rivala pred odlazak na odmor. Posle greške poslednje linije u 39. minutu lopta je stigla do Sergeja Zenjova. Centarfor reprezentacije Estonije je majstorski gurnuo loptu kroz noge Pjasentinu, a zatim lako pogodio donji desni ugao gola Stevanovića.

Tim rezultatom otišlo se na poluvreme, da bi drugo počelo na najgori mogući način po osvajača Kupa Srbije – a ponovo je bio koban Zenjov. Ovoga puta, neobjašnjivo je uspeo da uđe sa levog boka u kazneni, pored šestorice igrača Čuke – niko ga nije napao, a on to iskoristio i lagano pogodio dalji ugao.

Pokušali su momci u belim dresovima do kraja susreta da stignu do zlata vrednog pogotka, ali im to nije pošlo za nogom. Najbolju priliku da svoj tim pošalje u naredno kolo propustio je Filip Stojković u 79. minutu.

Našao se napadač Čuke usamljen na polovini rivala, a to ga nije sprečilo da stigne do fenomenalne prilike za gol. Uspeo je najpre da izbaci iz igre Rafaela, a zatim i na ivici kaznenog Stankovića – namestio se na udarac, ali je šutirao preko prečke.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: