Vuhan: Ana lako, umor jači od Jelene

Nacionalni sport - Utorak 29.09.2015 - 13:12

Ana Ivanović plasirala se bez većih problema u osminu funala turnira u Vuhanu, dok je Jelena Janković eliminisana posle velike borbe.

Bez izgubljenog gema u prvom setu; Foto: Al Bello/Getty Images Bez izgubljenog gema u prvom setu; Foto: Al Bello/Getty Images

Najbolja srpska teniserka je, kao i u prvom kolu, ispustila veoma mali broj gemova, odigravši odličan meč protiv Medison Brengl – 6:0, 6:3.

S druge strane, JJ nije mogla do totalnog preokreta protiv Anđelike Kerber, a svoje su učinili i umor i lakša povreda, jer je Jelena igrala svoj sedmi meč u samo deset dana – 6:4, 2:6, 6:2.
 
Ana Amerikanki nije dozvolila ni najmanju šansu, a posebno je bila impresivna u prvom setu – kada je tri puta oduzela servis rivalki i bez izgubljenog gema stigla do vođstva u setovima.

Ni drugi deo igre nije se previše razlikovao, iako je Brengl imala priliku da već u uvodnom gemu stigne do brejka.

Ipak, Ana je uspela da se izvuče i stigne do gema, a prelomni momenat odigrao se u šestom gemu.

Ivanovićeva je preokrenula 40:15 i iskoristila prvu priliku za kasniji lagani trijumf.

Bila je ovo prva pobeda Ane protiv Amerikanke u njihovom drugom susretu, ali prvi koji je rešen posle 'borbe', jer deveta igračica sveta bila prinuđena da prošle sezone u Lincu preda meč.

Ona će u narednoj rundi turnira biće pobednica duela između Amerikanke Sloun Stivens i Garbinje Muguruse iz Španije.

Jelena nije uspela da i drugi meč za redom, posle titule u Gvangžuu i duela u tri seta na otvaranju Vuhana, završi podvigom i plasmanom u naredno kolo.

Ipak, 25. teniserka sveta pružila je uobičajeno veliku borbu protiv raspoložene Nemice.

Počelo je veoma dobro za JJ, brejkom na otvaranju, kao i u sedmom gemu prvog seta, ali je šesta nositeljka oba puta ekspresno odgovarala i na kraju spasla dve brejk šanse i povela u setovima.

Jelena je nastavila u istom ritmu, uprkos gubitku seta, da bi sa dva vezana oduzeta servisa rivalki najavila mogući povratak i sa laganih 6:2 izjednačila u setovima.

Međutim, nije Jankovićeva imala svežine da kruniše sjajan momentum u kom se našla.

I treći deo igre otvorila je brejkom, ali je Kerber i ovoga puta imala odgovor.

Odmah je uzvratila, a posle četiri spasene brejk šanse ponovo oduzela servis Srpkinji i na kraju rutinski privela meč kraju.

Pobednici turnira, čiji je nagradni fond dva miliona i 413.000 dolara, pripašće 456.000, a poraženoj finalistkinji 227.700 dolara, dok će osvajačica titule zaraditi 900, a poražena u finalu 585 WTA bodova.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: