Za šta UEFA tereti SRB i ALB?

Nacionalni sport - Četvrtak 16.10.2014 - 06:15

UEFA je saopštila da će pokrenuti disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije i da će disciplinsko telo taj predmet razmatrati 23. oktobra.

UEFA disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije UEFA disciplinski postupak protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije

Kako se navodi u saopštenju, protiv Fudbalskog saveza Albanije postupak će biti pokrenut zato što su albanski igrači odbili da igraju i zbog prikazivanja nedozvoljenog transparenta.

Fudbalskom savezu Srbije stavlja se na teret lansiranje ili ubacivanje pirotehničkih sredstava i projektila, nasilje u publici, ulazak navijača u teren, manjkava organizacije utakmice i upotreba lasera.

Potparol UEFA Pedro Pinto najavio je ranije pokretanje disciplinskog postupka i rekao da će srpski i albanski Savez imati rok do sledeće srede da odgovore na optužbe.

Pomoćnik selektora Albanije Paolo Tramecani rekao je da policija u Beogradu nije zaštitila gostujuće igrače, a selektor Đani de Bjazi smatra da bi meč trebalo da se registruje sa 3:0 za njegov tim.

Meč na stadionu Partizana prekinuta je nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, zbog opšteg meteža na terenu i tuče koja je usledila.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je nakon meča ispred saigrača saopštio da su oni hteli da igraju, ali da su Albanci odbili.

B92, BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: