Zlatni iz Atine opet na balkonu

Nacionalni sport - Petak 03.07.2015 - 09:15

Košarkaši koji su Jugoslaviji 1995. godine doneli titulu na Evropskom prvenstvu u Atini 20 godina kasnije ponovo su izašli na balkon Skupštine Beograda.

Posle 20 godina na istom mestu, Foto:TANJUG,Marko Đoković Posle 20 godina na istom mestu, Foto:TANJUG,Marko Đoković

Njih je pozdravilo oko 5.000 ljudi, koji su se okupili uprkos prolaznoj kiši u Beogradu, i to tačno 20 godina posle legendarnog finala sa Litvancima, u kojem je naš tim slavio sa 96:90.

Redom su na balkon izlazili igrači koju su bili deo tog zlatnog tima – Zoran Sretenović, Miroslav Berić, Dejan Koturović, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Saša Danilović, Aleksandar Saša Đorđević, Žarko Paspalj i selektor Dušan Duda Ivković. Zbog drugih obaveza izostali su Zoran Savić, Vlade Divac i Dejan Bodiroga, kao i trener reprezentacije Željko Obradović.

„Uvek ste bili uz nas, uz tim, bili ste deo tima, vaša podrška će biti uvek važna za sve nas“, rekao je Ivković.

Potom se svima prisutnima obratio Paspalj, kojem su okupljeni skandirali: „Sad si uzeo trofej, Paspalje, Paspalje, Paspalje“.

„Ko bi rekao da je prošlo 20 godina? Niko. Hvala vam, bio je ovo fantastičan događaj, ponovo smo bili zajedno. Ovo je jedan od najlepših momenata koje čovek može da doživi“, istakao je Paspalj.

Izlasku zlatne generacije koja je uspostavila tradiciju dočeka naših sportista posle velikih uspeha prethodila je svečana akademija na kojoj je proslavljena godišnjica zlata iz Atine. Potom je Nataša Kovačević košem na samom ulasku u Skupštinu grada dala znak za početak spektakla, da a potom je usledio šou Dragoljuba Đuričića i njegovih bubnjara, a potom i Viva vox hora, da bi 4 projekcija vratila sve u 1995. godinu, na meč sa Litvanijom. Na kraju je na balkonu, kao i pre 20 godina, tadašnje reprezentativce, a sada košarkaške legende, najavio Dejan Cukić.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: