Zvezda dočekuje Cibonu: Poraz zabranjen!

Nacionalni sport - Ponedeljak 30.11.2015 - 09:45

Prethodne dve evroligaške pobede tima pratili jadranski porazi. Utakmice u ABA ligi su nam bitnije od onih u Evroligi - kaže Gudurić.

Gudurić, junak pobede nad Realom; Foto: N. Paraušić Gudurić, junak pobede nad Realom; Foto: N. Paraušić

Iskustvo iz dosadašnjeg toka sezone šalje ozbiljno upozorenje košarkašima Crvene zvezde uoči meča 12. kola ABA lige protiv Cibone u “Pioniru”.

Dva od tri poraza crveno-belih u regionalnom takmičenju stigla su posle evroligaških pobeda, najvećim delom kao posledica fizičkog i emotivnog pražnjenja, kao i nedovoljne dubine povredama oslabljenog sastava našeg i jadranskog šampiona.

- Posle prethodne dve pobede u Evroligi gubili smo sledeći meč u ABA ligi, tako da moramo maksimalno ozbiljno da uđemo u ovu utakmicu, da se što bolje spremimo za Cibonu i ostvarimo pobedu kako znamo i umemo - kaže mladi bek Zvezde Marko Gudurić, jedan od junaka velikog trijumfa nad madridskim Realom.

Podatak da Cibona ima skor 4-7, odnosno samo pobedu više od poslednje Sutjeske, ne bi trebalo da opusti crveno-bele koji su porazima na domaćem terenu od Olimpije i Igokee do vrha napunili posudu za kikseve.

- Utakmice u ABA ligi, ma koliko to čudno zvučalo, bitinije su od mečeva u Evroligi, jer se kroz regionalno takmičenje kvalifikujemo za Evroligu - dodaje Gudurić.

Još u trenucima proslave pobede protiv šampiona Evrope, plejmejker crveno-belih Nikola Rebić pokazao je da je sazreo i van terena.

Izjava da bi poraz od Cibone poništio jedan od najznačajnijih trijumfa u klupskoj istoriji, govori o tome da je spreman da ravnomerno podeli odgovornost sa iskusnijim saigračima.

- Mnogo se lepo osećamo u ovom trenutku i ostaje nam da nastavimo sa dobrim igrama.
Očekuje nas utakmica protiv Cibone, veoma bitna za nas, da ostanemo u vrhu.

Što se tiče Evrolige, pobeda nad Realom dala nam je šansu za plasman u top 16 fazu.

Sve je u našim rukama, probaćemo da zgrabimo svaku priliku koja nam se ukaže u poslednje tri utakmice - konstatuje Rebić.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: