Zvezda može do podviga

Nacionalni sport - Sreda 26.10.2016 - 07:27

Košarkaši „crveno-belih“ u Kombank areni dočekuju Barselonu (19 č), a duel je Evroliga označila kao derbi kola. – Trener Radonjić očekuje lepo košarkaško veče i pobedu

Od Tomića Zvezdi preti najveća opsanost u reketu; FOTO: Evroliga Od Tomića Zvezdi preti najveća opsanost u reketu; FOTO: Evroliga

Evroliga je utakmici između Crvene zvezde i Barselona (19 č) u Kombank areni dala poseban značaj – proglasila je derbijem trećeg kola, a iz lože će je posmatrati i njen prvi čovek Đordi Bartomeu.

Da se sprema košarkaški praznik, jasno je i po broju prodatih ulaznica, a u Zvezdi tvrde da će najveća dvorana na Balkanu biti ispunjena do poslednjeg mesta, jer je ostalo je još malo karata za više delova tribina.

Dvostruki evropski prvak je uvek magnet za ljubitelje košarke, ali spektakl još više podgrevaju forma i rezultati „crveno-belih“.

I trener Dejan Radonjić očekuje lepo košarkaško veče i priželjkuje pobedu protiv španskog tima koji je uvek favorit, bez obzira na sastav.

– Prirodno je da Španci dolaze sa glasnim najavama i željom da dobiju utakmicu. Jesu favoriti, ali naš pristup je poznat.

Biće potrebno da u svakom trenutku osetimo da možemo da pređemo maksimum i igramo ravnopravano sa svim timovima u Evroligi.

Barselona prošle sezone nije uspela da se kvalifikuje za završni turnir i zato je napravila promene u stručnom štabu i igračkom kadru.

Pored iskusnih košarkaša ima i mlade koji su talentom izborili šansu i jasno je kakve su im ambicije. U svakom slučaju, biće veliki izazov za nas – ocenio je Radonjić.

Protiv Ikokee predvodio je „crveno-bele“ 250. put, a po broju pobeda već je najuspešniji Zvezdin trener.

Posebno ističe kvalitet kolege Jorgosa Barcoksa, koji je prošle sezone doveo Lokomotivu iz Krasnodara do „fajnl fora“, izbacivši svoj sadašnji tim Barselonu u plej-ofu.

– Sačuvali su jezgro tima i doveli četiri odlična igrača, Rajsa, Klavera, Koponena i Dorsija. Sada nisu kompletni, ali Barselona je uvek Barselona.

Igra se 30 kola i sigurno su među kandidatima za visok plasman. Međutim, ne krijemo da želimo da napravimo podvig.

Pobeda protiv Galatasaraja je podigla motivaciju i spremni smo da izvučemo i više od maksimuma – rekao je Radonjić, uz napomenu da novajlija Nejt Volters nije registrovan i verovatno će debitovati u petak u Atini protiv Panatinaikosa.

Ekspedicija Barselone sinoć je stigla u Beograd, ali je preskočila trening. Koševe u Kombank areni igrači će isprobati u sredu u prepodnevnim satima, a pred polazak na put trener Barcokas najavio je da neće moći da računa na Navara, Doelmana, Koponena i Lavala.

– Sve utakmice u Evroligi na gostujućem terenu su teške, a posebno u Beogradu pred 20 hiljada ljudi. Moraćemo da budemo skoncentrisani, da konrolišemo emocije i igramo našu košarku.

Zvezda ima veoma dobar tim i igra snažnu košarku, a pobeda protiv Galatasaraja podigla im je samopouzdanje. Na svom terenu još je kvalitetnija, pred navijačima koji su neverovatni.

Moraćemo da se izborimo s tim i pokušamo da uživamo – istakao je Barcokas.

 
Beograd i zvanično domaćin „fajnl fora“ 2018.

Beograd je dobio dvogodišnju bitku za organizaciju završnog turnira Evrolige. Zvanično, to će biti potvrđeno u sredu tačno u podne, kada će u gradskoj Skupštini potpise na ugovor staviti gradonačelnik Siniša Mali i izvršni direktor Evrolige Đordi Bartomeu.

Priča je počela u aprilu 2014. kada je Bartomeu bio gost na završnom turniru ABA lige u Beogradu, a par dana kasnije gradski čelnici su poslali dopis i ozvaničili kandidaturu.

Glavni grad Srbije ugostiće četiri najbolja evropska tima 2018.
 

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: