Zvezda pobedila Cedevitu pred Kup

Nacionalni sport - Utorak 17.02.2015 - 05:52

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu u Pioniru sa 78:63, u poslednjem meču i derbiju 22. kola ABA lige.

StarSport StarSport

Crveno-beli su pred više od 5.000 gledalaca prekinuli niz od tri poraza i dodatno zakomplikovali borbu za plej-of.

Ekipa Dejana Radonjića je sigurna na prvom mestu sa skorom 21-1, ali Cedevita je sada ispred Partizana na trećem mestu samo zbog boljeg međusobnog skora, pošto obe ekipe imaju skor 15-7.

Ostaje da se vidi kako će ekipe biti raspoređene pred start doigravanja, pošto ni druga pozicija koju drži Budućnost (16-6) nije sigurna.

Zvezda je veoma loše počela duel sa Cedevitom, alično kao i u Atini u petak. Imala je već u prvoj deonici dvocifreni zaostatak, ali se brzo vratila i u drugoj četvrtini je došla do dvocifrenog plusa.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka i dve tehničke greške (Marjanović i Radonjić)
Cedevita je došla do novog preokreta, ali u poslednjoj četvrtini Zvezdina granitna odbrana (19:5) odradila je postao, donela crveno-belima novi ABA trijumf i mir pred start Kupa Srbije.

Kapiten Luka Mitrović bio je najbolji sa 14 poena, 9 skokova i 3 asistencije, a još jednu dobru partiju pružio je Čarls Dženkins sa 11 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Marjanović je imao 10 poena i 2 skoka, 10 poena je ubacio i Kalinić, dok je povratnik Jović uz 7 poena, uhvatio 5 skokova, ukrao 2 lopte i podelio 2 asistencije.

Nisu igrali samo Dangubić i Rebić. Na drugoj strani, Miro Bilan imao je 13 poena i 5 skokova, a Fran Pilepić dodao je 10 poena.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: