Zvezda pobedila Partizan za 1-0

Nacionalni sport - Subota 13.06.2015 - 07:08

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su, kao domaćin, ekipu Partizana u prvoj utakmici finala Superlige Srbije rezultatom 78:64.

Zvezda vodi u pej ofu Zvezda vodi u pej ofu

Najefikasniji u redovima “crveno-belih“ bio je Maik Cirbes sa 17 poena, a Luka Mitrović i Čarls Dženkins su dodali po 14.

Sa druge strane jedini raspoložen za igru bio je Milan Mačvan, upisao je 24 poena i 14 skokova, dvocifren je bio još Dragan Milosavljević sa deset poena, dok je Aleksandar Pavlović podbacio i upisao svega dva poena.

Meč je počeo izjednačeno sa obe strane, nijedna ekipa nije uspela da stvori veću razliku u prvoj deonici, a Partizan je na mali odmor otišao sa košem prednosti. Ipak, Zvezda je uspela da neutrališe napade Partizana u nastavku i stigne do poena prednosti posle 20 minuta utakmice.

Ključni trenuci su se dogodili na startu drugog poluvremena, Partizan je bio četiri minuta bez poena, a pored Mačvana nije postojala nijedna napadačka opcija. Za to vreme Cirbes je nastavio da pravi probleme centarskoj liniji “crno-belih“, a uključili su se i Dangubić i Lazić, koji je svojim zakucavanjem doneo prvu dvocifrenu prednost Zvezdi pred početak poslednjeg kvartala.

Pokušao je Partizan da odigra čvršće, međutim Zvezda nije dozvolila da se protivnik približi, osim u momentu kada je Milosavljević povezao pet poena i smanjio na šest razlike. U finišu se povredio Nikola Milutinov, a Mačvan je zbog umora morao na klupu. U timu Zvezde nije bilo Stefana Jovića, a Boban Marjanović je odigrao nešto više od deset minuta. Penal završnica je krenula već na dva minuta do kraja, igrači Zvezde su izveli veliki broj penala i rutinski priveli meč kraju.

Sledeća utakmica u seriji igra se u ponedeljak u Pioniru, a domaćin je Partizan.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: