Zvezda pobedila Solnok

Nacionalni sport - Ponedeljak 02.02.2015 - 05:53

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Solnok sa 90:47 u 20. kolu ABA lige i ostvarili 20. trijumf i ujedno svoju najubedljiviju pobedu ove sezone.

Starsportphoto Starsportphoto

"Crveno-beli" i mađarski klub su vodili veliku borbu u prvom periodu i na početku drugog, da bi izabranici Dejana Radonjića prelomili utakmicu u trećoj četvrtini i potom samo povećavali prednost.

Gosti su se tada već predali i iako su u poslednjoj četvrtini bili bolji nego u trećoj, nisu uspeli da spreče Zvezdu da ostvare pobedu sa 43 poena razlike pred 4.000 navijača u "Pioniru".

"Crveno-beli" su zahvaljujući tom trijumfu došli na korak od toga da i matematički obezbede prvo mesto pred plej-of.

Zvezda je protiv Solnoka igrala atraktivno, sa velikim brojem zakucavanja, blokada i trojki, a na kraju je najbolji u 20. trijumfu "crveno-belih" bio Majk Cirbes sa 13 poena i četiri skoka.

Nikola Rebić je dodao 12 poena i šest skokova, dok je Marko Tejić imao 11 poena. Dvocifreni učinak, odnosno deset poena, imali su i Nemanja Dangubić i Jaka Blažič, koji su dodali i po šest skokova, kao i Čarls Dženkins.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: