Zvezda preokretom ostala na vrhu

Nacionalni sport - Subota 08.03.2014 - 20:35

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Napretka na "Marakani" u poslednjem meču subotnjeg programa 19. kola Jelen Superlige Srbije 4:1(1:1).

Starsport Starsport

Crveno-beli su uspeli da se vrate posle gola zaostatka i zabeleže ubedljivu pobedu, i tako se vratili na prvo mesto na tabeli.

Napredak je u 15. minutu poveo sa 1:0 golom Dimitrova iz opravdano dosuđenog penala, ali u drugom minutu nadoknade Pavićević je izjednačio posle kornera Lazovića. Preokret donosi Dauda sa dva gola, a Ninković sa penala overava trijumf.

Početak meča bio je odložen jer su organizovani navijači sa severne tribine zapalili mnogo pirotehničkih sredstava i utakmica je mogla da počne tek nekoliko minuta posle predvidjenog vremena. Susret je gledalo 22.000 ljudi.

Napredak je dobro počeo i stvorio dve dobre šanse u prvih pet minuta, ali je poveo kada je golman Boban Bajković srušio Nenada Gavrića, koji je izbio sam ispred njega nakon dobrog proigravanja Dušana Mićića.

Dimitrov je bio siguran za 1:0.

Zvezda je posle toga zaigrala ofanzivnije, a samo je Dauda propustio tri dobre šanse, dok je Nenad Milijaš dva puta ozbiljno zapretio iz slobonih udaraca.

U nadoknadi vremena prvog poluvremena Darko Lazović je izveo korner, a Pavićević je glavom na prvoj stativi sproveo loptu u mrežu.

Napredak je u 58. minutu ponovo imao priliku da povede, pošto je Nikola Trujić izašao sam pred Bajkovića, ali je šutirao preko gola.

Posle desetak minuta Zvezda je zaigrala bolje i prelomila meč sa tri brza gola, a nešto kasnije i stavila tačku na meč.

Lazović je izveo korner, a Dauda je glavom sa pet metara doneo prednost Zvezdi. Samo četiri minuta kasnije Nikola Mijailović je prodro po levoj strani, dodao do Dragana Mrđe, a ovaje je prosledio do Daude, koji je povisio na 3:1.

U 80. minutu napravljen je prekršaj nad Mrđom za penal. Sudija je naredio da se ponovi penal, a Ninković je savladao Nemanju Krznarića za 4:1.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: