Zvezda remizirala u Nišu

Nacionalni sport - Ponedeljak 23.02.2015 - 22:11

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog odigrali su nerešeno 0:0 u poslednjem meču 16. kola Jelen Superlige.

StarSport StarSport

Crveno-beli tako nisu iskoristili kiks Partizana, pa i dalje zaostaju šest bodova za liderom na tabeli.

Najbolju šansu Zvezda je imala u 92. minutu – posle kornera Ristića sa desne strane lopta je završila kod Pavićevića na drugoj stativi, imao je vremena da se namesti, ali golman Borjan odbranio je njegov udarac.

Prvo poluvreme na Čairu obeležila je veoma otvorena igra sa dosta jakih, ali čistih duela u sredini terena. Mnogo bolji rival u prvih 45 minuta bio je domaći tim koji je čestim napadima po bokovima pristiskao odbranu Zvezde.

Tek sredinom poluvremena crveno-beli uspevaju da prekinu inicijativu Radničkog i kreiraju nekoliko akcija, ali bez prave opasnosti po gol Milana Borjana.

U poslednjih deset minuta Radnički je umalo stigao do vođstva, ali je novi kapiten Zvezde Slobodan Rajković spasao goste u dva navrata.

Prvo je fantastičnom paradom sprečio Lakić-Pešića da udarcem glavom sa 5-6 metara zatrese mrežu, da bi samo minut kasnije zaustavio i pokušaj Marjanovića sa distance.

U nastavku meča Radnički se povukao, ali je Zvezda delovala prilično bezidejno i sve do same završnice nije stvorila izglednu priliku. U poslednjih desetak minuta crveno-beli su pojačali pritisak, a dve velike šanse su propuštene.

U 83. minutu Lazović je centrirao sa desne strane, a Savićević je sa sedam-osam metara traljavao šutirao.

Najbolju šansu na meču Zvezda je stvorila u 92. minutu – posle kornera Ristića sa desne strane lopta je završila kod Pavićevića na drugoj stativi, imao je vremena da se namesti, ali golman Borjan sjajno je odbranio njegov udarac.

JSL, 16. kolo:
Stadion Čair, oko 5.000 navijača
Radnički Niš – Crvena zvezda 0:0

Radnički Niš: Borjan – Petrović, Bulatović, Bulatović, Lakić-Pešić – Popara, Ćulum (Kolarević 78') – Marjanović, Jovanović, Đuričković (Zemljanuhin 73') – Ašćerić (Pejčić 68').

Crvena zvezda: Rajković – Anđelković, Lazić, Pavićević, Cvetković (Jović 77') – Savićević, Kovačević – Gavrić (Katai 58'), Stojanović (Ristić 67'), Lazović – Parker
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: