Zvezda rutinski obezbedila derbi

Nacionalni sport - Petak 20.02.2015 - 23:25

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu, trijumfom nad Konstantinom sa 81:65.

Starsportphoto Starsportphoto

"Crveno-beli", koji brane trofej osvojen prošle godine u Beogradu, u polufinalu će se sastati sa Partizanom, koji je dan ranije bio bolji od Vojvodine.

Taj duel igra se u subotu od 21 čas u niškom "Čairu", dok će se dva i po sata ranije sastati Vršac i Mega Leks.

Osim početnog vođstva Konstantina, u poslednjem četvrtfinalu nijednog trenutka nije bilo dileme oko pobednika. Zvezda je već u prvih nekoliko minuta obezbedila dvocifrenu prednost, koju je potom održavala, a u trećoj četvrtini ona je u jednom trenutku iznosila i 32 poena (73:41).

Domaći tim se u poslednjoj četvrtini razigrao, "crveno-beli" su promašivali šuteve koje su u prethodnih 30 minuta pogađali i postigli samo osam poena u tom periodu. Međutim, Nišlije su jedino uspele da smanje razliku na 16 poena.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Boban Marjanović sa 15 poena i pet skokova, a on je ujedno jedini imao dvocifreni učinak kod "crveno-belih", koji su se svi upisali u strelce.

Marjanovića su pratili Markus Vilijams i Nikola Kalinić sap o devet poena, dok su po osam dodali Nemanja Dangubić, Jaka Blažič i Majk Cirbes.

Među izabranicima Dejana Radonjića nije bilo Branka Lazića, koji je dobio nezgodan udarac na utakmici sa Cedevitom, a njega je zamenio Đorđe Kaplanović.

Kod Konstantina, Goran Ostojić je imao 12 poena i pet skokova, Danilo Tasić je dodao 11 poena i pet skokova, a Vladimir Veličković takođe 11 poena i šest asistencija.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: