Zvezda sigurna za vođstvo u seriji

Nacionalni sport - Utorak 14.04.2015 - 22:00

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Partizan NIS 73:64 i poveli u polufinalnoj seriji plej ofa ABA lige.

StarSport StarSport

Druga utakmica se igra već u sredu u 21 čas, a domaćini su ponovo crveno-beli. Polufinalne serije se igraju na tri pobede, a pored plasmana u finale, ulog u njima je mesto u Evroligi naredne sezone.

U drugom polufinalu Budućnost je povela u seriji pobedom nad Cedevitom 82:81.

Zvezda je vodila tokom celog meča i kontrolisala igru. Partizan je u nekoliko navrata spustio zaostatak na tri poena, ali nije uspeo da prelomi rezultat.

Meč je obeležila velika borba na obe strane. Nikola Milutinov dobio je udarac u oko od Jake Blažiča pred kraj prvog poluvremena.

U nastavku se vratio u halu, ali do kraja nije ulazio u igru. Ekipe se nisu proslavile šutem za tri poena (Zvezda 5/19, Partizan 6/19), Partizan je dosta grešio, dok je Zvezda bila više koncentrisana.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Dženkins sa 19 poena, dok je Kalinić, koji se posebno istakao u drugom poluvremenu ubacio 13. Kapiten Luka Mitrović ubacio je 9 poena, a po jedan manje Blažič i Vilijams.

Marjanovi, koji u drugom poluvremenu nije ulazio u igru, zabeležio je četiri poena, ali i devet skokova.

U Partizanu je Mačvan ubacio 12 poena, uz 12 skokova, a dvocifreni su bili još MIlosavljević i Pavlović sa po 11 poena, dok je Murić uabcio devet.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: